lauantai 28. lokakuuta 2023

Syyskemut Mäntyniemessä

Lokakuun 21. päivä Turun Hirvensalon Mäntyniemeen kokoontui lauantaipäivää viettämään sekalainen seurakunta, joista suurin osa oli tuttuja keskenään ja loputkin varmasti nyt. 

Mäntyniemi on ammattiosastoni PAU:n Varsinais-Suomen osasto ry:n kesäkoti Hirvensalon Papinsaaressa, noin seitsemän kilometrin päässä Turun keskustasta. 

Mäntyniemestä on mahdollisuus vuokrata salia ja mökkejä muidenkin kuin osaston jäsenien. Toki hieman kalliimpaan hintaan, mutta silti varsin huokeasti. Meren rannalla sijaitsevassa Mäntyniemessä on loistavat kalastus- ja ulkoilumahdollisuudet. 

Syksyinen päivä sujui aurinkoisessa, joskin hieman tuulisessa nollakelissä. Mäntyniemen sali lämpeni iltaa kohden ja tuskin kellään oli tarvetta lisätä palttoota päälle. Vielä puolenpäivän aikoihin sai puhallella höyryä, mutta eipä kukaan viluakaan valitellut. 

Päivän ohjelmistossa oli pelejä kuten biljardia, fortunaa ja koronaa sekä Matti Viki Vikströmin vetämä Turku-aiheinen tietokilpailu. Esiintymässä kävi minulle aiemmin tuntematon turkulaistrubaduuri J.M. Eerto, jonka repertuaariin kuului muun muassa Bob Dylania ja Wigwamia

Eräs kaveri muisti Eerton esiintyneen pihafestivaali Ojisrokissa, jossa hänen toimestaan on kuultu jo edesmenneen, legendaarisen turkulaismuusikko Pasi Raappanan tuotantoa. 

Tein Mäntyniemeä varten sadan biisin Spotify-kokoelman. Se löytyy kyseisestä suoratoistopalvelusta nimellä Mäntyniemi rokkaa. Monipuolisella soittolistalla on kaikkea Klamydiasta Roxetteen ja Lynyrd SkynyrdiinRolling Stonesista Erkki Junkkariseen, Judas Priestistä Tapani Kansaan ja Tuomari Nurmiosta Carole Kingiin

 

2 kommenttia: