sunnuntai 16. lokakuuta 2022

Syysruskaa Savojärvellä

Kurjenrahkan kansallispuisto sijaitsee Varsinais-Suomessa usean kunnan alueella. Alueen suosituin reitti on reilun kuuden kilometrin pituinen Savojärven kierros

Kävin Savojärvellä takavuosina useinkin, mutta korona-aikana tahti on tippunut selvästi. Se ei suinkaan johdu siitä, että pelkäisin saavani tartunnan metsän siimeksessä. Vaan siitä, että kun luontoelämyksiä alettiin rummuttaa mediassa pandemian levitessä Suomeen keväällä 2020, olivat kaikki sohvaperunat yhtäkkiä lähdössä tuttua kotipihaansa pidemmälle. Ei pahemmin kiinnostanut jonotella pitkospuilla ja väistellä vastaantulevaa ihmisvirtaa, kun huomasin villityksen saavuttaneen Kurjenrahkankin.  

Lokakuun 2. päivä tehty Savojärven kierros on vasta toinen kuluvana vuonna. Olin liikkeellä työkaverini Petterin kanssa, jolle reissu taisi olla peräti kuudes tänä vuonna. 

Lähtöpaikaksi valikoitui nyt Savojärven Rantapiha Nousiaisissa. Useimmiten startti on tapahtunut vastarannalta Kurjenpesältä, joka on Yläneen puolella. 
Juuri minkäänlaista ihmisvirtaa poluilla ei ollut, vaikka parkkipaikalla runsaasti autoja olikin. Tiedä sitten minne sakki oli kadonnut, mutta onhan Kurjenrahkalla muitakin reittivaihtoehtoja kuin Savojärven kierros.  

Ainoastaan pari kertaa jouduimme väistämään vastaantulijoita. Kaikki eivät ymmärrä kiertää lenkkiä myötäpäivään, jolloin suo-osuuksien pitkospuilla saattaa tulla hankalia tilanteita. Minun puolestani joku pienempi ja kevyempi saa hyppiä mättäälle jos mielii kastella jalkineensa. 

Lokakuun alussa varsinaissuomalainen syysruska ei vielä ollut aivan uhkeimmillaan, mutta komeaa syksyisellä Savojärvellä silti oli. Pari tuntia luontopolulla vierähti kuin tyhjää vaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti