torstai 11. elokuuta 2022

Vepsän luontoa elokuun alussa

Elokuun alkupuolella Vepsän saarella Turun Airistolla eletään jo vahvasti loppukesää. 

Lauantaina 6. elokuuta oli armoton tuuli ja merenkäynti. Vepsästä ei tahtonut löytyä rauhallista soppea kirveelläkään. Lopulta sellaiseksi osoittautui saaren itäpuolella olevan kesäteatterin katsomo. Siellä ei tukka heilunut tai lahje lepattanut. Kesänkauden viimeinen teatteriesitys nähtiin sunnuntaina 31. heinäkuuta, joten seurueemme sai istuskella penkeillä kaikessa rauhassa.

Illalla kävin saunomassa ja uimassa. Täytyy sanoa, että oli melko extremeä pulikoida sellaisessa aallokossa. Viimeksi joskus 80-luvulla olen kokenut saman Kustavin Klipunkarissa. 
Tiistaina 9. elokuuta Vepsässä käydessäni hämmästyin vuokramökkien tyhjyyttä. Varauslistaa selatessa huomasin, että vapaana oli peräti yhdeksän mökkiä. 

Vielä viime viikolla näytti niin täydeltä, ettei itselleni jäänyt lauantaiksi kuin maisemarajoitteinen mökki numero 4. Mikäli tykkää katsella katajapuskia ja terveleppiä omalta terassiltaan, on se siihen tarkoitukseen vallan mainio, mutta jos haluaa nauttia auringosta ja merinäköalasta, ollaan silloin väärällä mökillä. 

Vepsän maisemista ei voi saada tarpeekseen. Tiistaina kiertelin saarta laajalla otannalla ja kamera lauloi. Ilmakin oli kuin morsian!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti