maanantai 1. elokuuta 2022

Vepsässä viikolla 30

Turun kaupungin kolmesta ulkoilusaaresta lähimpänä kaupunkia sijaitseva Vepsä on kuluvanakin suvena ollut allekirjoittaneen kesänviettopaikka numero yksi. Viime viikolla, joka oli ensimmäinen kesälomaviikkoni, kävin saaressa kolme kertaa. Keskimmäiseen reissuun sisältyi mökkiyö. 

Kahtena päivänä Vepsässä oli samaan aikaan turkulaisen Jo-Jo Teatterin Peppi Pitkätossu-näytös, jolloin vesibussi MS Lily oli lähes täynnä. Näytöksissä on kuulemma riittänyt hyvin väkeä. Sunnuntaina törmäsin eläköityneen työkaverini tyttäreenkin, joka oli  jälkikasvunsa kanssa menossa Pepin seikkailuja seuraamaan. 
Mökkipäivänä keli oli sateineen varsin onneton. Loppupeleissä sekään ei pahasti haitannut, koska saunominen, uiminen tai grillaaminen ei välttämättä vaadi auringonpaistetta. Paluupäivänä ilma tietysti olikin kuin morsian. 

Yöllä sattui sellainen episodi, että jouduimme rannalla valkohanhiparven piirittämäksi. Ilmeisesti linnut luulivat pimeässä meitä suureksikin uhaksi. Valtava lauma piti kovempaa meteliä kuin Hassisen Kone pari päivää myöhemmin Tampereen Ratinan stadionilla. Vellova lintumassa ei päästänyt meitä etenemään ennen kuin keksin tehdä muovikassilla heiluriliikkeitä ilmassa. 

Vaikea käsittää, ettei valtaosaa tuttavistani kiinnosta Vepsän kaltainen paikka edes yhden käyntikerran verran kesässä! Saaresta löytyy ravintola, vesivessat, saunoja, grillauspisteitä, uimaranta ja upeat maisemat. Merimatka Aurajoesta kestää vain tunnin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti