tiistai 23. elokuuta 2022

Vuosnaisten luontopolulla

Kustavin Vartsalan saaren kärjessä sijaitseva Vuosnainen tunnetaan satamana, josta on lauttayhteys Ahvenanmaan Brändöön

Kaksi vuotta sitten Vuosnaisiin avattiin luontopolku. Se ole pituudella pilattu, vain reilu kilometri, mutta maisemiltaan aivan huikea. Polun lähtöpaikka on ravintola Spaunan vieressä, josta löytyy infokylttikin. 

Spauna ei käyntipäivänäni maanantaina ollut auki, mutta tien toisella puolella sijaitseva Vuosnaisten Meriasema sen sijaan oli. En kuitenkaan poikennut vetämässä huurteista huuleen, vaan sujahdin suoraan luontopolulle.
Kuten viime vuonnakin, oli polun varren kallioilla tilataidetta. Tällä kertaa tosin eri teoksia. Heti alkuun jäin ihmettelemään autoa, jollaisen yleensä näkee vain scifi-leffoissa. Mad Max-elokuvat tulivat oitis mieleen. 

Luontopolulle oli sitten viime käyntini ilmestynyt uutta oranssista opastenauhaa, kun vanha oli muistaakseni sinistä. Sitä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi ja loppumatkasta eksyin jälleen reitiltä. Kaksi vuotta sitten putkahdin maantielle vanhan kalarehulaitoksen pihalta, nyt Spaunan takaa hiekkatieltä. Kovin kauas lähtöpaikasta tuskin kukaan joutuu, mutta lisää nauhoja voisi polulle ripustella. Vuosnaisten luontopolku löytyy osoitteesta Vuosnaistentie 617, 23360 Kustavi. 

Vanhempiin blogijuttuni samasta aiheesta pääsee käsiksi linkeistä http://kaislatuuli.blogspot.com/2020/07/vuosnaisten-uudella-luontopolulla.html ja http://kaislatuuli.blogspot.com/2021/08/matelija-vuosnaisten-luontopolulla.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti