perjantai 30. elokuuta 2019

M/S Norrskärin kyydillä Nauvossa

Turusta Seiliin ja Nauvoon risteilevä M/S Norrskär tuli tutuksi viime pääsiäisenä, jolloin olin aluksen kyydissä ensimmäisen kerran. Suuntana oli Nauvosta käsin Berghamnin ja Brännskärin saaret.

Kuulin tuolloin, että paatti siirtyy kesäksi Turku-Seili-Nauvo -välille ja käy kaksi kertaa viikossa myös Gullkronassa. Viimeksi mainittu olikin alunperin mielessäni elokuun lopulla. Mutta koska laiva ei tuona päivänä Gullkronaan mennyt, valitsin sitten Nauvon.

Kävin Nauvossa laivalla viimeksi kaksi kesää takaperin. Reissu oli onnistunut vähän epäkäytännöllisestä M/S Fanny-aluksesta huolimatta. Aiheesta tarkemmin linkissä http://kaislatuuli.blogspot.com/2017/07/turusta-nauvoon-ms-fannylla.htmlLoppukesäisenä arkipäivänä Turun Aurajoesta Nauvoon matkasi parisenkymmentä ihmistä. Yllättävän harva jäi pois Seilissä, vaikka olisin olettanut sen olevan etenkin ulkomaalaisia kiinnostava kohde. Sen sijaan puolalaisperhe, unkarilaispariskunta ja pari eteläeurooppalaista turistia näköjään valitsivat Nauvon.

Matkalla ihastelimme korkealla paatin yllä lennellyttä merikotkaa. Onnistuin saamaan siitä pari ihan hyvää kuvaakin. On se vaan komea lintu.
Neljä ja puoli tuntia sinänsä kiinnostavassa ja historiaa huokuvassa Seilissä olisi ainakin minulle liikaa, koska paikka on nähty tunnissa parissa. En tosin ole sitten vuoden 2015 saaressa käynyt, joten en tiedä sen nykyisestä hotelli- ja ravintolapuolesta paljoakaan. Kovasti sitä ainakin mainostavat. Vielä neljä vuotta sitten Seilissä ei ollut kuin pahainen pikku kioski kirkon takana rannassa.

Laiturilla näytti olevan kaksi opasta valmiina vastaanottamaan vieraita. Ehkä heidän juttujaan kuunnellessa aikakin kuluisi paremmin.
Nauvossa oli kolme ja puoli tuntia aikaa oleskella. Kauniilla kelillä se oli juuri sopivasti. Satamassa istuskelu, kirkkovierailu sekä ruokailu vähän askeettisella, mutta hyvää murkinaa tarjoavalla SEO-asemalla veivätkin leijonan osan ajasta.

Jos ensi kesänä sitten pääsisi Gullkronaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti