perjantai 23. elokuuta 2019

Loppukesää kasvititeellisessä puutarhassa

Turun yliopiston kasvititeellinen puutarha Turun Ruissalossa kuuluu vakiokäyntikohteisiini siinä missä samaisen saaren Kansanpuisto tai Saaronniemikin. Etenkin kesäaikaan siellä on paljon katseltavaa ja kuvattavaa.

Alkuviikosta ihmettelin valtavaa hämähäkkiä, joka oli parkkeeranut massiivisen ruhonsa ulkopuutarhan lammikon lumpeenlehdelle. En ollut aikaisemmin Suomessa noin isoa hämähäkkiä nähnytkään. Se oli suunnilleen Colt-tupakansytyttimen kokoinen.Vähän samaa kaliiberia ollut hämähäkki temmelsi entisen työpaikkani Turun postikeskuksen miesten vessassa viitisen vuotta sitten. Otus kipitti pöntön taakse piiloon ja minä johonkin toiseen vessan.

Päättelin hämähäkin tulleen ulkomaan pakettien mukana taloon. Noihin aikoihin DHL:n postia nimittäin lajiteltiin rekkakaupalla kyseisen vessan takana olevassa hallissa.

Yksilö on takuulla sama, joka pelästytti osastomme siivoojatytön pahanpäiväisesti. Se oli kuulemma hypännyt lattiakaivosta suoraan hänen eteensä. Veikkaan, että vastaavassa tilanteessa olisi moni tätä tekstiä parhaillaan hymähtelevä raavas äijäkin ollut löysät housuissa.

Facebookin kaikkitietävä ryhmä Turku kuvin ja sanoin auttoi kasvititeellisessä bongaamani hämähäkkilajin tunnistamisessa. Kyseessä on kuulemma rantahämähäkki. Eipä vaan ole ennen osunut kohdalle. Eikä niin kauheasti väliä, ellei enää osukaan.


Kasvitieteellisen lummelammilla pörräsi paljon sudenkorentoja. Niitä on vaikea kuvata, koska eivät oikein pysy hetkeäkään paikallaan. Onnistuin sentään muutaman julkaisukelpoisen foton nappaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti