perjantai 12. elokuuta 2016

Vepsässä elokuun 11. päivä

Torstaina, elokuun 11. päivä tuli jälleen käytyä Turun kaupungin ulkoilusaari Vepsässä. Tämän kuun loppuun asti kulkeva yhteysalus mahdollistaa matkustelun tunnin merimatkan päähän Turun keskustasta varsin huokeaan hintaan, etenkin kun heti alkukesästä hankittu kausikortti laivaan ei maksanut kuin 60 euroa.


Vepsässä on jo vahvasti nähtävissä loppukesän merkkejä. Kasvit ovat pitkälti alkaneet kuihtua, eikä oikein minkäänlaista väriloistoa ei enää ole. Valkoposkihanhetkin ovat mystisesti kadonneet jonnekin, vaikka kesän mittaan niitä on parveillut saarella sadoittain. Vielä viikko sitten sai varoa ettei päälle kävele.

Viime viikolla saarella pari yötä mökkeillessäni en ottanut ainuttakaan valokuvakamerakuvaa, joten tällä kertaa asia piti korjata oikein korkojen kanssa.


Vaikka olen kesän mittaan hyppinyt saarella alvariinsa, on näköalapaikkana tunnettu 27 metriä korkea Törsborginvuori jäänyt joka kerta väliin. Eilen asiaan tuli korjaus. Reittivalintakin oli erilainen kuin kertaakaan ennen, sillä kapusin ylös kapeaa railoa pitkin, jollainen löytyy vuoren toiselta laidalta. Toinen vaihtoehto on edetä louhikkoa pitkin, jossa kiipeilijän apuna on liaanimainen paksu köysi.Kaksi vuotta sitten köyttä pitkin alastullessani pelästyin reinikaismaisesti niin maan perusteellisesti. Aivan jalkojeni juuresta lähti käärme kuin ohjus. Musta, ilmeisesti rantakäärme, luikerteli vauhdilla kivenkoloon. Hännän heilutus pöllytti maassa olleita havunneulasia. Paljon huonommassa paikassa ei noin vastenmielistä otusta voi enää kohdata.


Vepsä-päivän kruunaa yleensä kunnon grillimeiningit. Niin tälläkin kertaa. Viime päivien sateet eivät olleet hyväksi polttopuille, mutta lopulta homma hoitui kunnialla.2 kommenttia:

  1. Aikasmoiset grillimakkarat!
    T.Matti "Viki" Vikström
    ps. Rantakäärme ei ole iljettävä otus, vaan Suomen komein käärme.

    VastaaPoista