torstai 4. elokuuta 2016

Ex tempore -mökkiloma

Alkuviikosta sain yllättävän viestin. Eräs tuttava ilmoitti työkiireisiinsä vedoten luopuvansa vuokramökistään Turun kaupungin ulkoilusaaressa Vepsässä. Saisin käyttää mökkiä jos vaan haluan. Eipä tarvinnut kahta kertaa kysyä kun olin jo pakkaamassa reppua.

Vepsässä on tullut käytyä kuluvan kesän aikana jo varmaan viisitoista kertaa. Ostin heti alkukesällä kausikortin yhteysalus Lilyyn. Kortilla saa seilata niin paljon kuin lystää. Koska sairauslomakin on vaan venynyt, mikäpä sen mukavampi paikka viettää kesää kuin 17 hehtaarin saari Airiston merialueella Satavan ja Rymättylän välissä.


Parin vuorokauden aikana sai nauttia auringosta, mutta myös kovan tuulen kouriin joutuminen oli väistämätöntä. Tänä aamuna raivonnut sade ei myöskään houkutellut ulos. Mökki sattui onneksi olemaan uusi ja tilava.

Elokuun alkaessa Vepsän mökkitilanne oli selvästi hiljentynyt heinäkuun ruuhkapiikistä. Porukkaa tuntui kyllä saarella olevan muutaman telttakunnankin verran, mutta esimerkiksi juhannusviikolla avatussa uudessa ravintolassa ei ollut vaikeuksia löytää vapaata pöytää.

Vanhalla grillauspaikalla juttelin pitkään noin kuusikymppisen turkulaisyrittäjän kanssa. Hän kertoi tulevansa joka kesä joksikin aikaa Vepsään telttailemaan ja rauhoittumaan. Hänellä on kuulemma mökkikin Naantalissa, mutta viihtyy silti Vepsässä hyvin. Mies poltteli isoja pöllejä läpi yön ja oli vielä aamuisinkin katselemassa nuotion loimua.


Harvinaista kyllä, en ottanut tällä kertaa valokuvakameralla ainuttakaan kuvaa. Kännykkäkamera sen sijaan lauloi välillä. Vaikken oikein tyytyväinen sen jälkeen olekaan, jäi Vepsästä sentään muutama otos.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti