keskiviikko 24. elokuuta 2016

Raision venesatamassa

Raision venesatama sijaitsee Raisiossa Kaanaan kaupunginosassa Raisionlahden länsirannalla. Lajissaan se on yksi maamme suurimmista ja toimii lähinnä kotisatamana, eikä vieraspaikkoja juuri ole.

Lahden toisella puolella hallitseva näkymä on Pernon telakka. Siellä oli nytkin valtavan kokoinen luksusristeilijä tekeillä.

Myös nimellä Hahdenniemen venesatama tunnettu paikka sai alkunsa vuonna 1961, jolloin Raision kunta aloitti laiturien rakennustyöt. Aluksi venepaikkoja oli vaivaiset 25. Nyt on peräti 700 ja talvisäilytyspaikkojakin 600.

Aluella on pari kuppilaa, joista toinen, hinaaja Bruno oli vielä viime vuosikymmenen lopulla Turussa Aurajoessa jokilautta Förin vieressä. Silloin minäkin toisinaan asioin siellä tuoppeja kumoamassa.

Aurinkoisena elokuun lopun päivänä Hahdenniemessä oli jonkun verran sakkia, mutta lähinnä ravintolapalvelujen käyttäjiä. Veneissä ei näkynyt minkäänlaista liikettä.

Raision venesatama ja lähirannat saivat vuonna 2009 ikävää mainetta, kun pohjasta naarattiin raisiolaislaulaja Matti Inkistä. SIG-vokalisti löytyi lopulta kauempaa Kukonpäästä. Juorulehden julkaisema skandaalihakuinen paskajuttu voi pahimmassa tapauksessa saada ihmisen tekemään itsemurhan.1 kommentti: