torstai 28. heinäkuuta 2016

Hanoi Rocks 82-84 valokuvina

Solar Republic on tuonut Turun Logomoon valokuvanäyttelyn, joka käsittelee valokuvaaja Justin Thomasin otoksia Hanoi Rocksista vuosilta 1982-84. Samalla kertaa voi katsella Gavin Evansin kuvia David Bowiesta, mikäli hänkin sattuu kiinnostamaan.


Brittiläinen Justin Thomas on tunnettu rock- ja musiikkimaailmaa käsittelevistä töistään. Hän matkusti Hanoi Rocksin kanssa yhtyeen kulta-aikoina 1982–84. Näyttely kertoo yhtyeen matkoista Intiaan, Israeliin, New Yorkiin ja Britanniaan esitellen orkesterin elämää niin lavalla kuin sen ulkopuolellakin.

Menin Logomoon pelkästään Hanoi Rocks -kuvien takia. Yhtye on minulle merkittävin rokkibändi kautta aikojen ja olen ollut fani 35 vuotta. Siksi ei ollut yllätys, että suurin osa näyttelyn kuvista oli  valmiiksi tuttuja.

Esimerkiksi Hanoi Rocksin Intian reissusta vuodelta 1983 on paljon kuvia, jotka ovat olleet esillä ainakin Andy McCoysta kertovassa Hanoista ikuisuuteen -kirjassa. Toki joukkoon mahtui paljon ennennäkemättömiäkin otoksia ja esimerkiksi Hanoi Rocksin kolmannen studiolevyn Back To Mystery Cityn sisäpussin mustavalkokuvia oli mukava katsella isompina.


Ihmetystä herätti vuosilukujen heittely monien otosten yhteydessä. Valokuvaaja Thomas ei ehkä itse muista ovatko fotot napsittu 1982, 1983 tai 1984, mutta minä huomasin jos heittoa oli. Sen verran tiiviisti yhtyettä olen seurannut, että osaan yhdistää heti kuvan oikeaan vuoteen. Näyttelystä vastaavat näköjään eivät.

Esillä olevat kuvat ovat myös myytävänä. 3000 euroa näytti olevan monissa hintana, mutta 850 eurollakin saa Mike Monroen (joka ei tuolloin vielä ollut Michael Monroe) ja Andyn McCoyn seinälleen. 

Onneksi kuvakavalkaadi on sen verran laaja, että yhdentoista euron pääsymaksulle tuli vastinetta ja ovathan kuvat suurimmaksi osaksi myös pirun hyviä. Merkilliseksi muotoiltu hinta hiukan ihmetytti, mutta kai joku insinööri on suuressa viisaudessaan ollut sitä mieltä, että se on parempi kuin vaikka yhdeksän euroa.1 kommentti:

  1. Entäs jos pääsylipun hinta olisikin ollut esim. 11.33 € (sis.alv), sehän olisi ollut vielä erikoisempaa...
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista