keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Joensuu Riihimäen uutuuslevy

Viime vuonna debyyttilevynsä Greetings From The Edge Of The World julkaissut turkulaisyhtye Joensuu Riihimäki on ollut ahkerana. Uutuuskiekko Where's The Fire, John? ilmestyi melko nopeasti esikoisen seuraajaksi. Musiikillisesti levy jatkaa pitkälti samoilla bluesahtavilla linjoilla.


Where's The Fire, John? on käsittääkseni brittiläinen sanonta ja meinaa suunnilleen miksi hätäillä?. Voin olla väärässäkin. Minulle sanonta on tuttu 20 vuoden takaa, jolloin Michael Monroelta ilmestyi kolmas sooloalbuminsa Piece Of Mind. Where's The Fire, John? oli levyn avauskappale, jonka nimestä Monroe kertoi muistaakseni Soundin haastattelussa, että Hanoi Rocksin edesmennyt englantilaisrumpali Razzle käytti paljon kyseistä sanontaa.

Joensuu Riihimäen Where's The Fire, John? ei kuitenkaan ole sama asia kuin Michael Monroella, eikä kahdentoista kappaleen levyltä ei sen nimistä biisiä löydy.


Olen pyöritellyt autossa Where's The Fire, John? -cd:tä useamman kerran. Kappaleet ovat ehkä hitusen nopeampitempoisia kuin debyyttilevyllä. Yhtye kuulostaa enemmän bändiltä kuin aikaisemmin, eikä duolta, jollainen vaikutelma jäi monesta Greetings From The Edge Of The Worldin viisusta.

Levyn kappaleet ovat kitaristi Kari Riihimäen ja laulajakitaristi Sami Joensuun käsialaa. Minulle orkesterin musiikki tuo mieleen sellaisia nimiä kuin Eric Clapton, J.J. Cale ja jossain määrin Bruce Springsteenkin. 

Yhtyeen päälaulaja Sami Joensuu on sarallaan vallan mainio, mutta bändissä olisi tarjolla toinenkin pätevä mies. Basisti Jakke Ahon olen kuullut parilla The American Bandin keikalla laulavan siihen malliin, että äijä kannattaisi ehkä päästää enemmän ääneen tässäkin yhtyeessä.


Kuva: Sari Lehto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti