perjantai 1. heinäkuuta 2016

Jailbreak Wanhassa salakuljettajassa

Lauantaina kesäkuun 11. päivä turkulainen hard rock- ja heavy -lainoja esittävä Jailbreak heitti keikan Naantalin Velkuan Teersalossa Wanhassa salakuljettajassa.


Rantakapakan pihalle rinteeseen ilmestyi pari vuotta iso lava, jollaista ei olettaisi muuten niin pienehkössä paikassa näkevänsä. Matka terassilta estradille on ehkä jonkinlainen ongelma, mutta esimerkiksi viime kesänä siellä samana iltana esiintyneiden Kilven, Jarkko Aholan ja The 69 Eyesin kuvia katsellessa alue oli täpötäynnä väkeä.

En ollut aiemmin nähnyt Jailbreakia laulajansa Ansun kanssa. Bändissä on aiemmin äänijänteitään venytelleet ainakin Michael Henneken ja Taage Laiho, mutta nyt pääasiassa Ansu Aaltolehto. Pitkä,  näyttävä ja hyvä-ääninen nainen sopikin mainiosti yhtyeen keulille.

Jailbreakin kolmimiehinen soittoryhmä saa yhdelläkin kitaralla niin tukevan soundin aikaiseksi, ettei lisämiehietystä kaipaa, vaikka originaalikappaleissa onkin melkein kaikissa kaksi kuusikielistä.
Yhtyeen ohjelmisto oli pääosin 80-luvulta tuttua heviä, mutta joukkoon mahtui pari 70- ja 90-luvunkin kappaletta. Muutama yllättäväkin valinta oli mukana - Kissin Detroit Rock City ja Warlockin All We Are. Muuten linja noudatteli Radio Cityltäkin tutuksi tullutta linjaa kuten Iron Maidenin Fear Of The Dark ja Acceptin Balls To The Wall.

Oikein mukava ehtoo oli. Kannattaa käydä Jailbrakin keikalla kun kohdalle sattuu. Lauantaina 16. heinäkuuta yhtye esiintyy Karjurockissa Uudenkaupungin Lokalahdella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti