torstai 19. toukokuuta 2016

Savojärvellä toukokuun puolivälissä

Kävin hiljattain patikoimassa Kurjenrahkan kansallispuistoon kuuluvalla Savojärvellä. Alue sijaitsee Varsinais-Suomessa, pääasiassa Nousiaisten ja Pöytyän kuntien alueella.

Viimeksi vastaava operaatio tapahtui huhtikuun alussa, jolloin maastossa oli vielä rippeitä jäästä ja pitkospuut paikoin hyvin vetisiä, osin uponneitakin. Nyt kesän kynnyksellä meininki luonnossa oli aivan erilainen. Sisiliskoja lekotteli aurinkoisilla pitkospuilla, perhosia lenteli ja näin vikkelän sudenkorennonkin.
Neljä vuotta sitten avauttu ja valtavan suosion saanut noin kuuden kilometrin Savojärven kierros on Kurjenrahkan kansallispuiston tallatuin lenkki. Satuin sivukorvalla kuulemaan, kun TYKSin työntekijöitä johtanut opas kertoi, että vuosittain polulla liikkuu noin 40 000 ihmistä. Tänä vuonna mahdollisesti jopa 50 000.

Osan ihmisistä valtava määrä on kuulemma karkoittanut väljemmille lenkkimaastoille, mutta ainakaan minulle ei ole vielä kertaakaan ollut haittaa muista ulkoilijoista. Eikä ollut tälläkään kertaa, vaikka monikymmenpäinen hoivaporukka olikin hieman hankala ohitettava.

Olen varmaan kymmenen kertaa tehnyt Savojärven seikkailuistani blogijutun. Mutta mikäpä siinä, kun aina jotain erilaista tallentuu kameran muistikortille.
2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia taas, varsinkin liskoista :)
    Tosiaan, Ylen nettisivulla maintaan, että viimevuonna kävijöitä oli 53000 joista 33000 kiersi Savojärven. Aika huikee määrä!
    -anne-

    VastaaPoista