keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Kolkannokalla vappuaattona

Turun Ruissalon Kolkannokka (jossain yhteyksissä Kolkanniemi) on osa suosittua Saaronniemen ulkoilualuetta. Käyn usein kameralenkillä noissa maisemissa. Viimeksi näin tapahtui viime viikon lauantaina, jolloin sattui olemaan vappuaatto.

Traditionaalisesta juhlapäivästä huolimatta ilmapalloja, valkolakkeja tai serpentiiniä ei näkynyt missään. Eipä kai moni tuonne asti lähdekään heilumaan. Satuin vielä olemaan liikkeellä melko aikaisin, eikä rasvatyynen meren rannalla ollut mitään päivään viittaavia tekijöitä.

Serpentiinistä tuli mieleen, että nainen jonka kanssa jäin Kolkannokalla suustani kiinni, oli siellä kameransa kanssa käärmeitä kyttäämässä. Hän oli suorastaan ihmeissään, ettei ainuttakaan matelijaa ollut vielä kurkotellut päätään kivien raoista. Olen kuullut aikaisemminkin, että varsinkin rantakäärmeitä alueella piisaa.

Itse en kärmeksistä välitä, enkä ilmeisesti osaa etsiäkään, koska melko harvoin niitä näen. Esimerkiksi Saaronniemessä ei ole kertaakaan osunut kohdalle. Valokuvauksen kannalta asia olisi kuitenkin poikaa. Etenkin kun zoomia on sen verran paljon, ettei tarvitse ihan tappituntumalla olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti