torstai 12. toukokuuta 2016

Aurajoki lauantaiaamuna kello 06

Lauantaina 7. toukokuuta satuin olemaan aikaisin aamulla liikkeellä. Kyseessä ei suinkaan ollut paluu edellisenä ehtoona alkaneelta ryyppyreissulta, vaan lähtö Uuteenkaupunkiin.

Aamukuuden aikoihin Aurajoen rantaa kävellessäni en voinut olla huomaamatta sen tyyntä kauneutta. Tilanteessa ei voinut toimia kuin yhdellä ainoalla tavalla. Se oli kameran kaivaminen esille laukusta.

Ikuistin näkemäni jokusella ruudulla. Enemmänkin olisin ottanut, mutta kuskina toiminut henkilö odotteli jo hermotuneesti jokilautta Förin kohdilla. En halunnut lipsua tiukasta aikataulustamme. Uuteenkaupunkiin oli näet ehdittävä ajoissa hinnalla millä hyvänsä.

Lauantai-iltana kello 19.10 latasin nämä samat fotot Facebookin kuvasivulleni Kimmo Jaramo Photography. Tähän mennessä albumi on saanut 495 tykkäystä, 11 Vau -merkintää ja kymmenen Ihastu -merkintää. Ehdoton ennätys sivullani.

Paljolti huikea määrä johtuu varmasti siitä, että kun vaikka Pasi Virtanen Tampereelta tykkää kuvastani, näkee toimenpiteen moni hänen Facebook -kaverinsakin. He saattavat tehdä saman homman perässä, mikäli kuva miellyttää silmää.

Vastaavasti esimerkiksi helatorstaina sivulle lisäämäni kuva yhtyvistä rupikonnista on kerännyt vaivaiset 16 tykkäystä, vaikka itse pidän sitä hienona luontokuvana. Toisia alati myötäilevän kylläkyllä -miehen kuvaamana se olisi varmasti ollut suositumpi. Minun tapauksessani jonkunlainen vastarannan kiiskin maine sekä vahvat mielipiteeni, joita en epäröi tuoda esille, vaikuttanevat asiaan. Tiedostan tämän kyllä.

Toukokuun yhdeksäs päivä kello 21.43 jaoin Aurajoki-albumini Facebookin suosittuun Turku kuvin ja sanoin -ryhmään. Tähän mennessä se on saanut 258 tykkäystä, neljä Vau-merkkiä ja seitsemän ihastumista. Ylistäviä kommentteja tyyliin "Hyvät kuvat!" on tullut yhdeksän, joista kahdeksan on naisten kirjoittamia. Tästä voimme päätellä, ettei miehiä säväytä tyyni Aurajoki lauantaiaamuna kello 06 lähellekään samalla tavoin kuin vastakkaista sukupuolta.2 kommenttia:

  1. Hempatti!
    Katselin Aurajoen siliätä pintaa... lähes täydellisen hienot peilikuvakuvat melkein sinisestä Aurajoesta, kannatti herätä nappaamaan aikainen mato (kuva).
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista
  2. Kyl määki Turuus ...

    VastaaPoista