torstai 1. toukokuuta 2014

Rauhanlinnan sammakot

Keskiviikkona 23. huhtikuuta kävin Päivärinnan Peten kanssa Kaarinan Rauhanlinnassa.

Muistin aikoinaan nähneeni TSTV:n Luonto Plus -ohjelmassa jakson, jossa luontoasiantuntija Ari Karhilahti ja toimittaja Ann-Mari Rannikko kulkivat pitkin Rauhanlinnan luontopolkua ja lopulta päätyivät sammakkolammelle. Samoin kävi minulle ja Päivärinnallekin.

Pari päivää aikaisemmin palkittiin kahden kevään tulokseton sammakkojahti. Ruissalossa kameran muistikortille tallentui oikein komeita kurnuttajia. Kirjoitinkin aiheesta blogiini viime viikolla. Rauhanlinnassa tulos ei ollut yhtään huonompi.

Uusikaupunkilainen pitkänlinjan luontokuvaharrastaja Jari-Pekka Wessman kertoi, että hänellä on ollut suuria vaikeuksia kuvata sammakoita. Mies kummasteli kun sanoin näiden veitikoiden olleen pelottomia ja suorastaan poseeraneen kuin tarjottimella.

Rauhanlinnan sammakot vaikuttivan olevan hivenen tuhdimpia kavereita kuin Ruissalon kaimansa. Niitä oli myös enemmän.

Luontopolku ei ole kovin pitkä. Sitä pitkin kulkiessa ei tunne olevansa Suomessa. Ennemmin lehtometsästä tulee Robin Hoodin Sherwood mieleen. Valkovuokot kukkivat, mutta puiden lehtiä saa vielä tovin odottaa.

Rauhalinnan lampi on kai tekoallas, koska se vaikuttaa padotulta. Tiedä sitten olisiko se peräti ihan lintujärveksi tehty. Nyt siellä näytti uiskentelevan kaksi telkkää.
2 kommenttia:

  1. No jopas oli lystikkäitä sammakkokuvia! Mikä rakennus oli kuvissa, Rauhalinnan vanha kartano?
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista
  2. Juu, Rauhanlinnan kartanohan se. Se oli myynnissä tässä hiljattain.

    VastaaPoista