tiistai 27. toukokuuta 2014

Ruissalon Kansapuistossa 22. toukokuuta

Ruissalon Kansanpuisto tunnettiin vuoteen 1937 asti nimellä Yleinen käytävä (Allmennä promenaden). Turussa Ruissalon saarella sijaitseva puisto on pinta-alaltaan 4,7 hehtaaria. Kasvillisuudeltaan monipuolisesta puistosta käytetään myös pelkkää Kansanpuisto -nimeä.

Ruissalo jaettiin vuonna 1847 47 palstaan. Palsta numero 35 jätettiin kaupunkilaisten käyttöön. Alueelle rakennettiin ravintola ja paikka sai nimekseen Yleinen käytävä. Puistossa viihtyivät ulkoilijat ja siellä järjestettiin konsertteja, tansseja ja ilotulituksia. 1950- ja 60-luvulla Kansanpuiston käyttö väheni kesämökkien käytön lisääntyessä.

Kansanpuisto on allekirjoittaneelle varmasti eniten käymäni paikka Ruissalossa. Viime torstai-iltana minut ajoi sinne niinkin erikoinen asia kuin kaverin tietokone. Vaikka en ole vähemmässäkään määrin alan ekspertti, kysyi hän minulta apua masiinansa kanssa. Kuten etukäteen uumoilinkin, vehje ei käsittelyssäni herännyt henkiin. Mutta tulipa edes yritettyä.

Samalla reissulla kävelin pitkin poikin Kansanpuistoa ja katselin hellepäivän maisemia. Illansuussa paikalla oli jonkun verran väkeä, mutta paljon enemmänkin olisi mahtunut. Todennäköisesti jääkiekko-ottelu oli taas syynä, että suomalaiset pysyttelivät television ääressä huutamassa.

Seuraana Kansanpuistossa käyntini tapahtuu viimeistään heinäkuun alkupuolella, jolloin siellä järjestetään Ruisrock. Aion osallistua tapahtumaan 26. kerran.1 kommentti:

  1. Kylläpä näytti Ruissalon vesi siniseltä?!
    T:Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista