perjantai 4. lokakuuta 2013

Magna Vice: Serpent Of Wisdom

Turkulainen hard rockia ja progea yhdistelevä Magna Vice julkaisi elokuussa debyyttilevynsä Serpent Of Wisdom.


Pitkään ja hartaasti tehtyä kiekkoa juhlistettiin Turun Klubilla elokuun lopulla. Susanne Jokisen kuvaamalla videolla näkyy mahtava valoshow ja välittyy hyvät soundit.


Serpent Of Wisdomin on julkaissut jyväskyläläinen Inverse Records. Pulju on ainakin minulle ennestään tuntematon. Selaamalla heidän kataloogiaan havaitsin, että tallissa on sellaisia yhtyeitä kuin Carnal Demise, Vuohivasara ja Red Moon Architect.

Pienjulkaisuksi Serpent Of Wisdom on todella laadukas. Levyä on hinkattu studiossa kauan, eikä se voi olla kuulumatta lopputuloksessa. Tässä tapauksessa pelkästään positiivisessa mielessä.

Musiikillisesti Magna Vice liikkuu 70-luvun tunnelmissa. Mieleen tulevat yhtyeet kuten Rush ja Led Zeppelin.

Levyllä on ainoastaan seitsemän kappaletta. Tämä johtuu siitä, etteivät biisit ole minuutin mittaisia punkpläjäyksiä, vaan pitkiä sävelteoksia. Sanoituksissa teemana on hallusinaatioista kärsivä sotaveteraani.

Suoremman rokin ystäville Magna Vicea on helpoin lähestyä kestoltaan lyhyemmästä päästä olevalla kappaleella Hope You Find Your Way Out, josta julkaistiin viime vuonna musiikkivideokin.


Levyarvioista päätellen Serpent Of Wisdom on levinnyt hyvin ympäri maailmaa. Yhtyeen FB-sivuilla on viime aikoina lähes päivittäin julkaistu linkkejä eri musiikkikriitikoiden teksteihin.

Magna Vicen musiikki on suurelle yleisölle sen verran vaativaa, että bändi  tuskin nousee suuren yleisön suosikiksi. Monissa liemissä keitetyt konkarimuusikot eivät moista varmaan odotakaan.

Yhtyeen musiikin luulisi toimivan 40-55 -vuotiaille miehille. Sellaisille, jotka ymmärtävät jotain hevin, hard rockin ja progen päälle. Varsinaista pillumagneettimusiikkia tämä ei ole, mutta saattaapa jokunen naispuolinen fanikin löytyä.


Serpent Of Wisdomia saatavilla ainakin Levykauppa Äxästä ja Cdon.comista.

Facebookissa https://www.facebook.com/pages/Magna-Vice/360669000669109
Twitterissä https://twitter.com/MagnaVice
2 kommenttia:

 1. Tuota Hope You Find Your Way Out -biisiä tehdessä, olisiko alitajuntaan jäänyt hiukkasen pyörimään Led Zeppelinin Good Times Bad Times ?
  Aika samat kuviot ... muuten ei pahakaan pumppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertsi on ainakin lähes identtinen Zeppelinin Ramble On -kappaleen kertsin kanssa. https://www.youtube.com/watch?v=uKVp-atyiVA

   Poista