maanantai 10. lokakuuta 2011

Syksyinen sunnuntaiajelu

Syksy on ollut sen verran vetinen, etten ole pahemmin saanut ruskakuvia otettua. Sunnuntaina 9. lokakuuta aurinko vihdoin paistoi pitkän sadejakson jälkeen. Muutaman mielestäni kohtalaisen hyvän kuvan sainkin.Kotipihalta Kustavista.

Lähdin puolitapäivin Kustavista Turkua kohti. Turussa poimin kyytiin vanhan kaverini Arto "Artsi" Takaraution. Suuntana oli Ruissalo Saaronniemi.

Saaronniemi, Kolkannokka.

Ruissalon Kansanpuiston kuppilan terassilla törmäsimme vanhaan tuttuumme Öppeen. Mies istuskeli oluella ja poltteli tupakkaa. Mikäs siinä oli istuessa, aurinko lämmitti mukavasti!

Öppe.

Ruissalo on Öppelle läheinen paikka. Mies asuu kortteeraa kesät siellä ja on varsinainen Ruisrockin veteraani, takana jo 42 rokkijuhlaa eli kaikki Ruisrockit vuodesta 1970 alkaen. Mielestäni Öppe jos kuka olisi ansainnut osuuden Ruisrock 40-vuotta -dokumentissa, joka esitettiin kesällä YLE Teemalla.

Päivän päätteeksi vielä käynti Vääntelänkoskella Liedossa. Kuulin paikasta ensimmäisen kerran kolmisen vuotta sitten, jolloin olin työkaveri, nyt tosin jo entinen sellaisen, Timo "Arkeologi" Sepänmaan kanssa  sunnuntaiajelulla.

Vääntelänkoski ei ole niin tunnettu kuin Nautelankoski toisaalla Liedossa, mutta käymisen arvoinen paikka kumminkin.


Vääntelänkoski, Lieto

Ja jottei pohjavesi vaan loppuisi Varsinais-Suomesta, on koko tämä maanantaipäivä satanut. Pilalle meni iltapäiväksi kaavailemani kuvaushomma. No, ehkä vielä ehtii ennen kuin ruska loppuu...

1 kommentti:

  1. Olen samaa mieltä, että Esteri on pyllistellyt aivan riittävästi. Ainoa hyvä puoli on se, että sieniä puskee ylös joka puolelta. Toivottavasti olet sienien ystävä -nyt on erinomainen aika osoittaa suomalainen into metsän antimiin omavaraisuutta ajatellen. Parilla, kolmella muovikassillisella suppilovahveroita pärjää komeasti ensi vuoteen. (Kannattaa kuivata ja jauhaa, ovat monikäyttöisempiä)
    Ja hei: sienet ovat erittäin valokuvauksellisia!

    Tuo Kollaan biisi taitaa heijastaa aika monen tuntoja tällä hetkellä...mii laik veri meni.

    VastaaPoista