torstai 6. lokakuuta 2011

Steve ja minä

Steve Buscemi. Steve McQueen. Steve Jones. Steve Conte. Steve Lukather. Steve Conte. Steve Martin. Steve Earle. Steve Lee. Steve Harris. Steve Stevens.

Siinä liuta Stevejä. Muusikkoja ja näyttelijöitä. Osa heistä erittäin kuuluisia Stevejä.

Brittiäisen heavy metal -yhtye Iron Maidenin basisti ja johtaja on Steve Harris.


"Stephen Percy "Steve" Harris (s. 12. maaliskuuta 1956 Lontoo, Britannia) on brittiläinen muusikko. Hän on heavy metal -yhtye Iron Maidenin perustaja, basisti, säveltäjä ja sanoittaja.

Harrisin säveltämiä kappaleita ovat muiden muassa "Phantom of the Opera", "Fear of the Dark", "Aces High", "The Trooper", "Run to the Hills", "Hallowed Be Thy Name", "Wrathchild", "Sign of the Cross", "To Tame a Land", "Alexander the Great", "Seventh Son of a Seventh Son", "Different World" ja Iron Maidenin pitkäkestoisin kappale, kolmetoista minuuttia ja kolmekymmentä sekuntia pitkä "Rime of the Ancient Mariner"." (Wikipedia)

 Sex Pistolsin kitaristi Steve Jonesin soitto loi kokonaan uuden tyylilajin, punkrockin.


"Steve Phillip Jones (s. 3. syyskuuta 1955 Lontoo) on englantilainen rock-kitaristi ja laulaja, joka on tullut tunnetuksi ennen kaikkea Sex Pistolsin kitaristina.

Steve Jones tunnetaan ennen kaikkea Sex Pistolsin kitaristina. Hän myöntää matkineensa kitaransoittotyylinsä New York Dollsien Johnny Thundersilta. Sex Pistolsin lopetettua Jones perusti rumpali Paul Cookin kanssa hard rock -tyylisen The Professionalsin. Amerikan kiertueen aikana 1981 yhtye joutui vakavaan auto-onnettomuuteen, minkä jälkeen yhtyeen toiminta päätettiin lopettaa.

Jones on esiintynyt myös Thin Lizzyn, Joan Jettin, Iggy Popin, Andy Taylorin ja Neurotic Outsidersin kanssa. 1980-luvulla ja 1990-luvun alussa hän toimi soolouralla. Jonesin kappale "Mercy" muistetaan Miami Vicen jaksosta "Stone's War" ja se esiintyy myös Miami Vice 2:n soundtrack-albumilla. Jones osallistui Sex Pistolsin reunion-maailmankiertueeseen ja asuu nykyisin Los Angelesissa, Kaliforniassa." (Wikipedia)

Aikuisrockin ykkösnimen Toton kitaristi Steve Lukather on arvóstettu muusikko.

"Steven Lee Lukather (nyk. Steve Lukather, lempinimeltään Luke, s. 21. lokakuuta 1957 Los Angeles, San Fernando Valley) on yhdysvaltalainen muusikko, joka tunnetaan parhaiten Toto-yhtyeestä. Lukather on kitaristi ja laulaja, minkä lisäksi hän säveltää, tuottaa ja sovittaa kappaleita. Hänen soittoaan voi kuulla yli tuhannella eri artistien levyllä." (Wikipedia)
 

Suomalaislaulaja Michael Monroen tähdittämien bändien kitaristeina ovat olleet Steve Stevens ja Steve Conte. Jälkimmäinen tälläkin hetkellä.

"Steve Stevens (oik. Steven Schneider, s. 5. toukokuuta 1959 Brooklyn, New York) on yhdysvaltalainen kitaristi ja lauluntekijä. Hän on tunnettu lähinnä yhteistyöstään Billy Idolin kanssa 1980-luvulla, mutta hän on luonut myös oman soolouran ja toiminut sessiokitaristina useiden eri artistien, muun muassa Michael Jacksonin ja Vince Neilin albumeilla. Stevens kuului 1990-luvulla myös yhtyeeseen nimeltä Jerusalem Slim, jossa Michael Monroe toimi laulajana." (Wikipedia)
 

Sveitsiläisen hard rock -yhtye Gotthardin laulaja Steve Lee (s.1963) kuoli viime vuonna tapaturmaisesti liikenneonnettomuudessa. Lähes päivälleen vuosi sitten, 5. lokakuuta 2010.


Suosikkiaikuisviihdetähteni Janet Masonin aviomies on Steve-niminen.


Mutta tänään on puhuttu pelkästään yhdestä Stevestä. Steve Jobsista. Minulle aivan tuntemattomasta miehestä. Kuulin hänestä ensimmäisen kerran tänä aamuna.

"Steven Paul ”Steve” Jobs (24. helmikuuta 1955 San Francisco5. lokakuuta 2011) oli yksi tietotekniikkayhtiö Applen perustajista ja yhtiön entinen toimitusjohtaja. 2000-luvulla hän toimi The Walt Disney Companyn johtokunnassa, johon hän päätyi työskenneltyään animaatiostudio Pixarin johtoportaassa sen perustamisesta 1986 lähtien ja Disneyn ostettua sen 2006. Jobs oli seitsemällä prosentillaan Disneyn suurin yksittäinen omistaja.
Vuonna 2004 Steve Jobsilta leikattiin syöpäkasvain haimasta ja vuonna 2009 tehtiin maksansiirto. Elokuussa 2011 Jobs ilmoitti jättävänsä yrityksen toimitusjohtajan tehtävät terveyssyistä. 6. lokakuuta 2011 Apple tiedotti Steve Jobsin menehtyneen." (Wikipedia)

En myöskään tiennyt ennen elokuun puoliväliä kuka on Ferenc Puskas. Vaikka hän ei Steve -niminen olekaan.

 "Ferenc Puskás Biró, syntyjään Ferenc Purczeld, (2. huhtikuuta 1927 Kispest17. marraskuuta 2006 Budapest) oli unkarilainen jalkapalloilija ja valmentaja. Hänellä oli myös Espanjan kansalaisuus. Puskásia pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista. (Wikipedia)

Viime elokuussa matkalla Sziget Festivalilta Budapestin keskustaan, otti taksikuski puheeksi Ferenc Puskasin. Jalkapalloilijasuuruus oli kuulemma istunut joskus kyseisen taksin etupenkillä. Takapenkillä, juuri minun paikallani, oli perskannikoitaan lepuuttanut muuan Rubens Barrichello. Hänet sentään tiedän. Onhan Formula 1 lähestulkoon ainoa urheilulaji, josta olen edes hitusen kiinnostunut!

"Rubens Gonçalves Barrichello (s. 23. toukokuuta 1972 São Paulo, Brasilia) on brasilialainen Formula 1 -kuljettaja. Hän on saavuttanut urallaan 11 voittoa ja hänen paras sijoituksensa MM-sarjan lopputuloksissa on toinen (2002, 2004). Hänellä on enemmän ajettuja GP-kilpailuja kuin kellään muulla F1-kuljettajalla lajin historiassa ja eniten pisteitä kuljettajista, jotka eivät ole voittaneet maailmanmestaruutta.

Barrichello on hyvin harras ja uskonnollinen katolilainen. (Wikipedia)


Turkulaisen urheilutietäjä Kaj Ahrothin mukaan Puskas lukeutuu jalkapalloijoiden kaikkien aikojen TOP5:een. Ahlroth varmasti tiesi myös Steve Jobsin ennen tätä päivää, ja ainakin Rubens Barrichellon. Mutta mahtaako hän tunteaa kaikki nuo muut Stevet?Steve Leen ja bändinsä Gotthardin näin livenä Sweden Rockissa. Vuosi taisi olla 2007. Taisinpa nähdä sen kaksikin kertaa eri vuosina siellä. Steve Jobsia en nähnyt kertaakaan.
1 kommentti: