perjantai 7. kesäkuuta 2024

Floran-risteilyllä Vepsässä

Tämän kesän ensimmäisen Vepsän reissuni tein Floran-risteilyllä. Kyseessä oli Turun yliopiston TVO:n Seniorit ry:n järjestämä matka M/S Kuusisto-vesibussilla lauantaina 18. toukokuuta.

Tapahtumalla on pitkä historia ylioppilaiden juhlana. Nykyään sen keskeinen tarkoitus on yhdessäolo ja hauskanpito. Käsittääkseni tämä oli toinen Floran-risteily aikoihin. Se herätettiin henkiin erään yliopistoaktiivin toimesta, jonka nimen ehdin ikävä kyllä jo unohtaa. 

Infon retkestä huomasin Facebookista. Mukaan sai osallistua muitakin kuin osakuntalaisia, joten ilmoittauduin mukaan ja vinkkasin asiasta muutamalle muullekin Vepsä-konkarille. 

Alkuperäinen risteilypäivämäärä oli lauantai 11. toukokuuta. Luojan kiitos sitä siirrettiin viikolla. Minua painoi matkaväsymys Kreikan reissusta, sunnuntaina 12. toukokuuta oli äitienpäivä ja nyt sattui olemaan helle, joka yleensä on optimaalinen ilma Vepsän visiitille. 


Käyntipäivänämme Turun kaupungin ulkoilusaari uinui vielä talviunta. Vepsän palvelut ja vesibussiliikenne alkoivat vasta kesäkuun vaihteessa. Risteilijöiden täpötäysiä kasseja katsellessa kovin moni tuskin kärsi ainakaan nestehukasta, vaikka saaren vesihanat oli vain osittain kytketty päälle.

Vepsässä oli jonkun verran myös muita veneilijöitä. Keskusgrillille ryhmittynyt yliopistoporukka oli kuitenkin suurin ryhmä 32 osallistujan voimalla. 

Ilma ei olisi tämän parempi voinut olla. Vesibussi Kuusistokin osoittautui mainioksi kulkupeliksi ja miehistö oli mukavaa. Täytyy seurata ensi vuoden tapahtumailmoittelua! 

Vepsässä ottamistani luontokuvista kerkesin jo blogijutun tehdäkin https://kaislatuuli.blogspot.com/2024/05/saaristoluontoa-airistolla-18-toukokuuta.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti