torstai 29. helmikuuta 2024

Phuket kymmenen vuotta sitten

Helmikuussa tuli kuluneeksi kymmenen vuotta ensimmäisestä ja toistaiseksi myös viimeisestä Thaimaan matkastani. Facebookin Muistot-osiosta innostuneena kokosin viisitoista kuvaa tuolta reissulta.  

Kulunut talvi on ollut poikkeuksellisen pitkä. Marraskuussa alkanut jään ja lumen kausi ei vieläkään näytä laantumisen merkkejä. Paukkupakkasten aika on toivottavasti ohi. Lomareissu aurinkokohteeseen tammi-helmikuussa olisi henkisesti varmasti helpottanut. Lompakosta en uskoisi samaa. 

Thaimaa-kuvia katsellessa tulee fiilis, että tuolla voisi käydä joskus uudelleenkin. Erityistä hinkua Kauko-Itään ei kuitenkaan jäänyt. Kahden viikon matkasta muistuu päällimmäisenä mieleen järjetön hikoilu ja kaoottinen liikennekulttuuri. Tropiikki-ilmasto ei sopinut minulle ollenkaan. Kotonakin on sauna. 
Phuket ei välttämättä kohteena ollut paras mahdollinen valtavan turistimäärän takia, mutta ihmiset olivat kautta linjan ystävällisiä ja maisemat silmiä hivelevän upeita. Mikäli vielä joskus Thaimaanhan matkustan, on kohdepaikka varmaankin joku muu. 

Thaimaan suurimman saaren Phuketin lisäksi kuvia kertyi retkiltä, jotka suuntautuivat lähisaarille kuten Phi Phi Island, Koh Panyi ja Maya Bay. Siellä on vuosituhannen vaihteessa kuvattu Leonardo Di Caprion tähdittämä elokuva The Beach. 

Muutama linkki blogijuttuihin, joita naputtelin heti matkan jälkeen talvella 2014:

http://kaislatuuli.blogspot.com/2014/02/phuketin-matka-osa-2-saarireissu-phi.html

http://kaislatuuli.blogspot.com/2014/03/phuketin-matka-osa-7-viidakkosafari.html

http://kaislatuuli.blogspot.com/2014/03/phuketin-matka-osa-5-promthep-cape.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti