keskiviikko 8. helmikuuta 2023

Marjaniemessä 5. helmikuuta

Viime sunnuntaina 5. helmikuuta piti olla mukava ulkoiluilma, mutta kuinkas taas kävikään. Tuuli oli melkein myrskyisä, lunta sateli ja päivänvalokin oli heikonpuoleinen. Siitä huolimatta käväisin kävelyllä Turun Ruissalossa

Järin pitkään brutaalissa kelissä ei viitsinyt rämpiä. Hevoskarintielle parkkeerattuja autoja oli kyllä jonoksi asti ja Ruissalon Puistotieltä käsin näkyi valtavat joukot ihmisiä reippailemassa, mutta en usko kenenkään saaneen hommasta suurta nautintoa ainakaan ilmojen puolesta. 

Kuuvannokan sijaan valitsin Marjaniemen luontopolun. Kuuvassa täytyy käydä joskus paremmalla kelillä, jolloin komeista merimaisemista saa jotain irtikin. 

Marjaniemessä on vetreä luonto vähän vuodenajasta riippuen. Lintuja löytyy mustarastaista fasaaneihin, sammakoita, käärmeitä, kukkia ja kauriita. Nyt tosin ei näkynyt mitään edellä mainituista. Mutta kesät talvet siellä lojuu komeita kaatuneita tammia pitkin poikin. Vihreä sammalpeite rungoilla on sen verran vahvaa, ettei tuollaisia ihan joka paikassa kohtaa.  

Muutama vanhempi Marjaniemi-aiheinen blogilinkki löytyy täältä: 

http://kaislatuuli.blogspot.com/2016/05/luontopaiva-ruissalossa.html

http://kaislatuuli.blogspot.com/2017/04/kevaan-ensimmaiset-sammakot-ja.html

http://kaislatuuli.blogspot.com/2016/05/raskauskuvia-ruissalossa.html

https://kaislatuuli.blogspot.com/2021/04/marjaniemen-luontopolulla-34.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti