lauantai 25. helmikuuta 2023

Talvimaisemia Pikku-Pukinpromenadilta

Helmikuun puolenvälin jälkeen Turun suunnalla sateli lunta kolme päivää peräkanaa. Olin jo ehtinyt tottua lumettomaan maastoon ja siihen, että kohta onkin jo kevät visertävine lintuineen. Mutta eipä maisemat lainkaan hullummalta näytä. Päinvastoin.  

Jossain tätä luonnonilmiötä kutsuttiin takatalveksikin, mutta ei lumisateet helmikuussa kovin ihmeellisiä pitäisi olla. Kunhan vaan ei tulisi kovia pakkasia.

Lumesta intoutuneena suuntasin maanantaina Ruissaloon kamera kaulassa killuen. Viikonloppuna samainen operaatio kaatui jatkuvaan lumisateeseen. 

Aikaa Ruissalon kauniissa miljöössä liikkumiseen oli rajallisesti johtuen siitä, että olin menossa iltavuoroon Liedon Logistiikkakeskukseen kantamaan kortta kekoon. 

Valitsin kohteekseni Pikku-Pukinpromenadin. Läheisen saaren mukaan nimetty kevyen liikenteen väylä on mukava kävelyreitti, jonka varrella on lukuisia vanhoja pitsihuviloita. 

Itse Pikku-Pukin saari näkyy ylimmässä kuvassa. Laiturin takaa tosin pilkistää Hirvensalon saari ja sen rinteessä turkulaisen hampurilaiskeisarin kesätilukset. Teleobjektiivilla otettu kuva hämää sen verran, ettei Pukinsalmi saarien välissä välttämättä erotu. 

Lumisine puine ja pensaineen Pikku-Pukinpromenadilla oli todella kaunista. Siellä olisi viihtynyt kauemminkin, mutta työvelvoitteet kutsuivat AKT:n tukilakon aiheuttaman pakettisuman purkamiseen. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti