keskiviikko 4. tammikuuta 2023

Kustavissa jouluaattona 2022

Jouluaattona Kustavissa oli komea talvinen ilma. Oikea postikorttikeli. Lumikuorrutetut puut näyttivät hienolta pitkästä aikaa. Pakkanenkaan ei ollut kova, eikä ihme kyllä edes tuullut, joten ulkona tarkeni hyvin.

Nämä kuvat on otettu puolenpäivän tienoilla. Kävin hautausmaalla sytyttämässä kynttilän isäni haudalle ja kiertelin jonkun aikaa kirkon ympäristössä. 

Hautausmaalla oli yllättävän hiljaista tai sitten olin vaan aikaisin liikkeellä. En nähnyt kuin kaksi henkilöä, joista toinen kävi ainakin kolmella eri haudalla kynttilän kera. Usein tuolla törmää tuttuihin, mutta nyt en tuntenut ketkä mahtoivat olla kyseessä. 

Tapaninpäivänä kello 10:45 latasin viisi hautuumaakuvaa Facebookin I Love Kustavi-ryhmään. Julkaisu on saanut tätä kirjoittaessani peräti 349 tykkäystä. 
Koska ilma oli mitä mainioin, kävin samalla reissulla Kustavin kunnan uimarantana tunnetussa Klipunkarissa. Se sijaitsee linnuntietä noin kilometrin päässä kirkosta. Uusi talviuintipaikka näytti olevan voimissaan, kuten olin paikallislehti Vakka-Suomen Sanomista lukenut. 

Horsholmin saari Klipunkarin vastarannalla näytti talviasussaan perin erilaiselta kuin mihin olen tottunut. 80-luvulla tuli uituakin sinne ja takaisin pariin otteeseen, mutta nykyään en kroolaisi kirveelläkään noin kauas. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti