maanantai 6. joulukuuta 2021

Itsenäisyyspäivänä Ruissalossa osa 1 - Kuuvannokka

Tänään ollaan vietetty Suomen itsenäisyyspäivää. Sen kunniaksi 104-vuotias isänmaa tarjoili mahtavan ulkoilukelin.

Turussa pakkanen paukkui mittarista ja kertojasta riippuen -12 ja -18 välillä. Luullakseni Ruissalon Kuuvassa oli sellaiset -15 kun saavutin paikan hyvissä ajoin ennen puoltapäivää. 

Kireästä pakkasesta huolimatta ilman voisi sanoa olleen ulkoilua ja valokuvausta verten suorastaan erinomainen. 

Ennen lähtöä puin kuteita päälle normaalia enemmän, mutta kun Ruissalossa ei tuullut pätkääkään, ei myöskään tullut kylmä. Edes näpit eivät jäätyneet kuvatessa.

Kuuvannokalla odotti huimat näkymät. Viimeiset pari sataa metriä piti kävellä ripeästi kuin Reima Salonen aikoinaan, koska pelkäsin jäätäväni paitsi mahtavasta luonnonnäytelmästä. Höyryävä meri oli lähes maaginen. 

Kuuvannokalla oli kumman paljon lintuja. Erään pariskunnan kanssa ihmettelimme sorsia, joita lenteli ja uiskenteli näköpiirissa sadoittain. Villi veikkaukseni oli, että kun Aurajoki on lähipäivinä jäätynyt, ovat linnut siirtyneet sieltä tänne. 

Kyhmyjoutseniakin oli muutama, vaikka ehdin juuri päivitellä, etten ole alkusyksyn jälkeen törmännyt niihin Ruissalossa.  

Sain myös todistaa joutsenten reviiritaistelua kun kenokaula jahtasi lähistöllä uiskennellutta lajikumppaniaan parin minuutin ajan. Kovaa vauhtia pojat etenivätkin. 

Joskus osuu kohdalle aivan napakymppimaisemat- ja kelit. Tänään näin pääsi käymään. 
1 kommentti:

  1. Hienoja huurukuvia! Väritkin pakkasen kirkkaat.
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista