lauantai 27. marraskuuta 2021

Huurteinen Ruissalo

Talvi näyttää tulevan Lounais-Suomeen vielä marraskuun loppupuolella. Lauantaina aamupäivällä Turussa oli pakkasta kahdeksan astetta. 

Muutaman asteen miinuslämpötila on välillä jopa ihan toivottavaa, mutta mitään paukkupakkasia en todellakaan kaipaa. Toivottavasti sellaista ei jouduta tänä talvena kokemaankaan. Samoin lumimäärä saisi pysyä minimissä - jokunen sentti peittämässä maata on aivan riittävästi.

Koska muuta ohjelmaa ei ollut lauantaiksi buukattuna, suunnaksi valikoitui jälleen aina takuuvarma Ruissalon saari. 
Muutaman kilometrin lenkillä ei tullut otettua maisemakuvia juuri lainkaan. Enimmäkseen pysähtelin huurteisten kasvien äärellä. 

Pakkanen oli vaikuttanut ainakin siihen, että Saaronniemen grillauspaikoilla oli pelkästään kantasuomalaisia ja heitäkin vain muutamia. Talviuimareita sen sijaan parveili entiseen tapaan. Eräs tuttukin ehti vaihtaa pari sanaa ennen kuin riensi pulahtamaan viisiasteiseen veteen.  

Kansanpuiston lähistöllä oli käynnissä pienimuotoinen juoksutapahtuma nimeltään Pukinsalmen puolimaraton. Vastaan tuli iloisesti hymyillen jalkojaan nostelevia laihoja ihmisiä, joita pakkanen ei tuntunut pätkääkään haittaavan.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti