perjantai 5. marraskuuta 2021

Vaarniemessä 5. syyskuuta

Muistikorttia selatessa tupsahti esille kuvia Kaarinan Vaarniemestä syyskuun alkupuolelta. Kävin tuolloin naapurikunnan puolella lenkillä kaverini Tomin kanssa. 

Vaarniemessä on vanha rälssitila, komeaa vanhaa tammimetsää sekä Sauhuvuori, jonne kiipeäminen vaatii kuntoa. Lähivuosina uudistetut rappuset moni kenties selvittää tuosta vaan, mutta ainakin allekirjoittanut joutuu pitämään pari hengähdystaukoa ennen huipulle pääsyä. 

Muistoissa on vajaan kymmenen vuoden takainen kapuaminen ylös vuorelle. Tuolloin rappusina toimivat vaakatasoon asetellut tukit. Puolivälissä urakkaa ajattelin pitää pikku tauon. Se jäikin todella lyhyeksi, kun valtava hyttysparvi hyökkäsi ahnaasti kimppuuni. Vastaavaan invaasioon en ole sen koommin törmännyt, vaikka itikat minusta kovasti tykkäävätkin. 

Sauhuvuoren laella on torni, josta aukeaa komeat näkymät aina Turusta Paraisille. Maisemia kelpaa tiirailla ja ihastella kauemminkin, ellei tuuli sitten ole niin kova, että jäätyy pystyyn. 

Uutuutena tornin juurella oli iso kyltti, jossa informoidaan historiallisista Pyhän Olavin reiteistä. Lähempänä nykypäivää alueella risteilee Pyhän Katariinan polkuja, jotka pitäisi joskus kiertää kunnolla. Infoa aiheesta linkissä https://kaarina.fi/fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto/retkeilyreitit
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti