sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Vaarjoen laavulla

Naantalin pohjoisosaan valmistui hiljattain uusi ulkoilureitti, Vaarjoen luontopolkuSoinisten kaupunginosassa sijaitseva lenkki etenee Vaarjoen rantatörmää pitkin. 

Minulle tämä osa Naantalia oli täysin vierasta. Suurimpana yllätyksenä tuli, että alueelta löytyy jopa kirkko ja hautausmaa. Hakapellon kappelin kellotorni erottui maisemasta jo kaukaa ja toimi samalla maamerkkinä minne voi auton parkkeerata. Luontopolku ei varsinaisesti mene lainkaan metsässä, vaan lähinnä pellon laidassa. Vetinen tanner kantoi yllättävän hyvin, mutta housut sai heittää pesuun reissun jälkeen. Roiskuva savi olisi periaatteessa vaatinut kumisaappaat, mutta paremman puutteessa pärjäsi tossuillakin.

Vaikka kuvissa esiintyykin paljon kylttejä, oli opastus silti hieman puutteellinen. Ainoa reitillä oleva metsätilkku tuli hyvin tutuksi, koska haahuilimme siellä aikamme ensin väärään suuntaan päätyen uudehkon omakotitalon pihalle. Vanha polku tuoreine jälkineen näytti siltä, että saman kohtalon on lähiaikoina kokenut moni muukin. Laavulle pääsyä helpotti uusi huoltotie, jonka valitsimme seuraavan pellon sijaan. Tietä pitkin tallusteli kohteeseen huomattavasti mukavammin. 

Huoltotie on tarkoitettu vain esteettommäksi kulkuväyläksi ja huoltotoimiin, joten omalla autolla ei kannata paikalle kruisailla. 

Laavu on rakennettu hienoon paikkaan. Grillaushommissa oli lapsiperhe ja iäkkäämpi pariskunta, mutta tilaa olisi hyvin ollut suuremmallekin sakille. Täytyy joskus itsekin poiketa Kabanossi-paketin kera. 

Laavulle pääsee myös 2,5 kilometriä pitkää Vaarjokea pitkin jos sattuu omistamaan kanootin. Harkinnassa on kuulemma tehdä varsinainen melontareitti Luikkionlahdelta laavulle, mutta joki on tällä haavaa sen verran rehevöitynyt, että se hankaloittaa toimintaa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti