keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Syyskuinen Uikkupolku

Pinta-alaltaan Suomen pienimpiin kuntiin, tai tässä tapauksessa kaupunkeihin, kuuluva Raisio Turun kupeessa tarjoaa monipuolista luontoaktiviteettia sellaista haluaville. 

Uikkupolku on neljän kilometrin pituinen ulkoilureitti, joka kiertää Raisionlahden. Lintuvetenä ja luonnonsuojelualueena tunnettu lahti on oma mereltä rajattu vesistönsä Nesteentien pohjoispuolella. Pari vuotta sitten uusittu lintulava on kooltaan suurimpia mitä tiedän ja ilmeisen suosittu. Eräs työkaverini käy siellä aktiivisesti kuvaamassa lintuja ja on lähiaikoina saanut tähtäimeensä muun muassa jalohaikaran. Olen jonkun kerran aikaisemminkin kävellyt Uikkupolun läpi. Muutamia vetisiä kohtia lukuunottamatta se on hyvässä kunnossa ja mukava talsittava. Nousuja ei ole lainkaan, vaan koko reitti on tasamaata. 

Kuuleman mukaan lampaita olisi ollut laitumella jossain päin lenkkiä, mutta eläimet eivät ikävä kyllä osuneet silmiini. Piipahdus lintulavallakaan ei tällä kertaa tarjonnut ihmeempiä luontoelämyksiä. 


Matkan varrella oli peräti kahdessa paikassa iso auringonkukkapelto. Tiedä sitten saako niitä poimia vai onko meininki sama kuin Kustavissa, jonka Facebook-ryhmässä viljelijän puoliso jaksaa marmattaa kuinka kamalaa on kun ihmiset käyvät poimimassa heidän kukkiaan. 

Uikkupolun kiertämiseen lintulavalla poikkeamisineen meni lähes minuutilleen tunti. Kamera killui kaulassa ja jotain kuvattavaakin löytyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti