perjantai 25. syyskuuta 2020

Leirimajalla menneitä muistellessa

Perjantaina matkalla Liedosta Kustaviin juolahti mieleen, että käväisenpä katsomassa Kustavin leirimajalla miltä siellä mahtaa nykyään näyttää. 

Edellisestä käyntikerrasta lienee kymmenisen vuotta. Silloin en jalkautunut lainkaan, vaan käännyin pihalla ja kaasutin pois. Tällä kertaa kiertelin alueella, koska ilmakin oli kuin morsian. 


Paikat olivat päällisin puolin paremmassa kuosissa kuin edellisellä käynnilläni. Nyt oli maalia seinissä ja muutenkin kaikki näytti oikein hoidetulta. Uudehko laituri yllätti suurella koollaan. 

Olin täällä aikoinaan viikon mittaisilla leireillä, joita ainakin 70-luvun lopulla ja 80-luvun alussa järjestettiin joka kesä. 

Rippileiriä kesältä 1985 tuli entisen luokkakaverini kanssa muisteltua juuri hiljattain turkulaisessa ravintolalaivassa. Sisällä päärakennuksessa luettiin Raamattua, opeteltiin käskyjä ja rukouksia. Oppitunteja pitivät silloisen papinsijaisen lisäksi nyttemmin edesmennyt kanttori Ensio Orenius

Aivan jokaiselle oppi ei mennyt kaaliin sitten millään. Vielä viimeisenä päivänä ennen konfirmaatiota piti tenttiä. "No Teuvo (nimi muutettu), mikä on kuudes käsky?" "Ööö... Älä tee väärin...". "Hyvä, se kattaa kaikki! Käskyt suoritettu", totesi Enska ja kaveri pääsi pälkähästä. 

Terassilla pelattiin koronaa, jossa olin mielestäni melko kyvykäskin. Nykyään on vähän erilaiset koronat. C-kasetilta kuunneltiin Mötley Crüen Shout At The Deviliä ja Acceptin Metal Heartia. Latokartanon Eeva kokkasi ruokaa leiriläisille. Salin ikivanha poljettava urkuharmooni lienee jo päätynyt kaatopaikalle.

Tuntui, ettei tuosta millään voi olla 35 vuotta aikaa. Aikamoista vauhtia ovat vuodet kiitäneet. 


Ilma oli lähes kesäinen +18 asteellaan. Rantakalliolla olisi voinut istuskella tuntitolkulla. 

Myöhemmin päivällä selvittelin leirimajan nykytilaa. Seurakunta on kuulemma myynyt alueen kunnalle jokin aika sitten. Paikkaa myös vuokrataan ja infoa hinnoista on tulossa nettiin lähitulevaisuudessa. 

Kalliolla istuskellessa tuli nimittäin mieleen, että esimerkiksi kaunis syyskuinen viikonloppu tässä miljöössä olisi poikaa. 
2 kommenttia:

  1. Kohtuuhintainen vuokraaminen kuuloistaisi hyvältä. Millaiset majoitustilat?
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista