perjantai 23. marraskuuta 2018

Kustavin maisemia 7. lokakuuta

Sunnuntaina 7. lokakuuta kävin kotikonnuillani Kustavissa. Tavaksi on tullut vähintään kerran vuodessa poiketa kunnan keskustassa sijaitsevan venelaiturin juurella ottamassa kuvia. Näkymä on usein todella komea vähän kelistä riippuen.

Flara on kapeahko merenlahti, jonka toisesta päästä pääsee nelisenkymmentä vuotta sitten suurennettua väylää pitkin ulos kohti avomerta. Ensin tosin vastassa on Jörn Donnerin 70-luvun alussa perustama kesäravintola, joka on aikojen saatossa tunnettu muun muassa nimillä Kustavin Lomakeskus, HelenaSilakka ja nykyään Lootholmana. Siellä olen itsekin lukemattomia ravintolailtoja viettänyt 80-luvun lopulta aina tämän vuosituhannen puolelle.

Olen julkaissut Flaran Kivimaan puoleiselta rannalta kuvia pari kertaa aikaisemminkin. Ne saattavat väkisinkin olla hiukan samantapaisia, mutta ainakin valo on erilainen.


Linkitän myös kesäkuussa 2013 tekemäni blogijutun lähes samasta paikasta. Toisena tuossa ylhäällä olevassa kuvassa ei aivan näy Juhannussilta, mutta se on uloimmaisen valkoisen veneen takana ja lähellä punaista venevajaa.

Linkin fotot on sillalta kuvattu sumuisena aamuna 19. kesäkuuta 2013. http://kaislatuuli.blogspot.com/2013/06/sumuinen-aamu-kustavissa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti