maanantai 26. marraskuuta 2018

Uittamon rannassa 24. marraskuuta

Viime viikonloppu oli siitä harvinainen, että en muista koko 17-vuotisen postiurani aikana tehneeni ylitöitä sekä lauantaina että sunnuntaina. Amerikasta Suomeen rantautuneen villityksen, Black Fridayn, aiheuttama pakettiruuhka tietysti vaati henkilöstöä lajittelukeskukseen sumaa purkamaan ja kun kerran kysyttiin hommiin, niin vastasin myöntävästi.

Ulkoilun ja valokuvausharrastuksen kannalta kelit Turun seudulla olivat erinomaiset menneenä viikonloppuna. Tietysti juuri silloin kun nostelin selkä märkänä paketteja ja olin estynyt lähtemään luonnon helmaan.

Ehdin kumminkin käydä lauantaina töiden jälkeen ja sunnuntaina ennen töitä hetken kameraakin ulkoiluttamassa.

Lauantaina kerkesin nippa nappa ennen auringonlaskua Turun Uittamon rantaan. Jonkinasteisina bravuureinani pitämäni vastavalokuvat kaislikosta olivat jälleen kohteena, kun juuri muuta kuvattavaa ei ollut ja valokin hiipumaan päin.Lähetin kylttikuvan Facebookin suosittuun  -ryhmään. Siellä sitä on kommentoitu niin paljon, etten ole enää edes jaksanut lukea kaikkia postauksia. Hyvässä hengessä se kuitenkin on ihmisiä kiinnostanut, enkä ole huomannut ketään puritanistia mussuttamassa esimerkiksi vandalismista.

Alkuperäinen kirjoitusasu on tietysti "Asiaton oleskelu laitureilla kieletty". Joku spede on raaputtanut ensimmäisestä sanasta alkukirjaimen pois, jolloin lauseen merkitys muuttuu radikaalisti. 

Kännykkäni soi pistellessäni kameraa takaisin laukkuun. Kaveri Kivikartiontieltä soitteli ja pyyteli ryyppäämään. Oli kuulemma lasti viinaa saapunut oikein kotiinkuljetuksella ja nyt sitä sitten piti ruveta tuhoamaan. Mutta sellainen ei tällä kertaa käynyt päinsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti