lauantai 22. syyskuuta 2018

Mauri-myrsky moukaroi Saaronniemeä

Lauantaina 22. syyskuuta saapui sääennustuksissa kohuttu syysmyrsky Suomeen. Ainakin lounaisrannikolla tuuli niin maan perusteellisesti.

Koska rajuilma sattui osumaan vapaapäivään, oli päivänselvää, että lähden jonnekin sen voimaa katsomaan. Nimipäiväsankarin mukaan Mauri-myrskyksi nimetty luonnonilmiö riehui ainakin Turun Ruissalon Saaronniemessä erittäin voimakkaana.

Airiston suunnalta puhaltanut tuuli oli niin kova, että eteneminen Saaronniemen ja Kolkannokan rannoilla oli paikoin jopa vaivalloista. Uteliasta väkeä kumminkin riitti kymmenittäin ja lähes jokainen oli kamera tanassa merelle päin.

Samana päivänä järjestetty Ruissalon juoksutapahtuma keräsi valtavan määrän porukkaa Saaronniemeen. Myötätuulessa sai luultavasti pistellä tossua toisen eteen normaalia mukavammin, mutta toisinpäin lienee ollut vaikeuksia.

Julkaisukelpoisia valokuvakin sain otettua. Alta löytyy jokunen mielestäni onnistunut tyrskykuva. Vahtasin aikani tuulessa ja tuiverruksessa Kolkannokan edustalla olevaa lintuluotoa, johon aallot löivät.1 kommentti:

  1. Juu, ei muuta kuin uimaan ja melomaan merelle tolla ilmalla!?
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista