lauantai 1. syyskuuta 2018

Ruissalon lummelammikoilla

Kävin muutama päivä takaperin katsomassa miltä Turun yliopiston kasvititeellisen puutarhan lummelammikot näyttävät tähän aikaan vuodesta. Alue sijaitsee Ruissalon saaressa.

Vaikka alue on aidattu, putkahtaa sinne jostain välistä Ruissalossa jo riesaksi asti olevia pieniä hirvieläimiä. Siinä voi äkkiä mennä suurella vaivalla eri puolilta maailmaa tuodut kasvit parempiin suihin. Tällä kertaa ei yhtään nelijalkaista näkynyt, lummelampien loistoa senkin edestä.

Turun Sanomat kirjoitti eilen perjantaina 31. elokuuta, että Ruissalossa alkaa tänään lauantaina metsäkauriiden ja valkohäntäpeurojen metsästys, jonka tarkoituksena on turvata tammimetsän kasvu. Saarella on maamme laajimmat tammimetsät.

Erään lammen rannalla oli minulle tuntematon pariskunta pitkien kameraobjektiiviensa kanssa. Mies kyseli näinkö toisella lammella mitään liikettä. Kuulemma rantakäärmeitä on silloin tällöin nähty uiskentemassa lätäköissä. Rouva totesi, että "sama käärme on ollut täällä jo vuosia". Kun ihmettelin mistä hän tietää sen olevan sama, niin kuulemma "käärmeen pituudesta" ja demonstroi käsillään mitan. Okei.

Sitten viime käynnin, joka oli joskus heinäkuun puolivälin tienoilla, ei lammikoissa ollut tällaista kukkaloistoa. Nyt löytyi jos jonkinväristä lumpeenkukkaa.1 kommentti:

  1. No jopa olikin hienon värikkäitä lumpeenkukkia!
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista