tiistai 21. elokuuta 2018

Loppukesän luontoa Vepsästä

Yksi suosikkipaikoistani, Vepsän ulkoilusaari Turussa, on enää tämän viikon auki kuluvan kesän osalta.

Selailin muistikorttia ja poimin elokuisia luontokuvia saarireissuiltani. Pääskyn poikaset mökin terassin parrun päällä sekä likomärkä, parin metrin päähän piipittämään tullut surkean oloinen peippo, taitavat olla parhaasta päästä.

Olen pannut merkille, että kuluneena kesänä valkoposkihanhilla on ollut todella vähän poikasia, jos lainkaan. Kun ennen neljäkin pölyhuiskaa muistuttavaa palleroa taapersi emolintujensa perässä, on poikasia nyt ollut ehkä yksi jos sitäkään. Ilmeisesti kuiva kesä vaikutti asiaan. Lokkejakin on ollut aiempaa vähemmän. Pääskyjä senkin edestä.

Eräs pitkän uran telakkahommissa tehnyt ja hiljattain eläköitynyt tuttuni kommentoi veneilykuvaa Facebookin Turku kuvin ja sanoin-ryhmässä jotenkin niin, että "telakan nosturit pilaavat kuvan".

Kaipuu takaisin hommiin on varmaan kova, kun ei juolahtanut mieleen, että ei se mikään satunnainen räpsy ole. Siinä kun on kaksi merenkulkuun liittyvää asiaa samassa kuvassa. Telakkanosturit ovat erittäin hallitseva elementti merellä Turun edustalla.

Viime lauantaina kapusin pitkästä aikaa Vepsän ylimmälle paikalle Törsborgin vuorelle. 27 metrin korkeudesta näkyy hyvin koko Airiston vesialue.

Vuorelle kiipeäminen ja varsinkin alastulo vaatii kuntoa ja ketteryyttä, joten aivan kaikille se ei sovi. Eikä ainakaan humalassa kannata mennä, vaikka näköalat ovatkin todella komeat. Huonolla tuurilla se saattaa jäädä viimeiseksi katselunautinnoksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti