torstai 9. elokuuta 2018

Lomatunnelmia Vepsästä

Kesälomailen parhaillaan toista viikkoa. Ilmat ovat olleet vähän liiankin hyviä, etenkin kun en ole mikään helteen ystävä. Mutta parempi toki näin kuin että sataisi. Viime vuoden kesällä vettä tulikin lähes päivittäin.

Turun kaupungin ulkoilusaaressa Vepsässä olen kesän mittaan käynyt kymmenkunta kertaa. Lähinnä viikonloppuisin, mutta nyt loman alkaessa vaihtelevan kaverikokoonpanon kanssa pari kertaa arkenakin.

Kamera on kulkenut saaressa mukana, mutta kahdella edellisellä reissullani en ole käyttänyt sitä kertaakaan. Pelkkä kännykkäkin on riittänyt.

Vepsä-kuvia onkin vuosien mittaan kertynyt iso läjä. Mutta kyllä niitä nurkissa saa olla, siteeratakseni entistä työkaveriani E. Kössiä, joka haali autonromuja.

Vepsässä on loistavat mahdollisuudet kuvata lintuja ja muuta luontoa, mutta siihen ei ainakaan minun kännykkäni riitä, joten kamera laulaa välittömästi kun lähistöllä on vaikkapa meriharakoita.

Viime viikon mökkiyöpymisen yhteydessä tuli käytyä pitkästä aikaa uimassakin. Tarviturkin heitto oli jonkunlainen meriitti sekin.

Kahdeksan tunnin risteily Vepsään, jolloin paikan päällä ehtii olla kuusi tuntia, hurahtaa mukavassa seurassa ihan tuosta vaan. Mökkivuorokausikin tuntuu turhan lyhyeltä. Varmaan tulevana viikonloppuna suuntana on taas Vepsä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti