lauantai 18. elokuuta 2018

Mökkeilyä Maisaaressa

Naantalin Rymättylässä sijaitseva Turun kaupungin ulkoilusaari Maisaari oli ohjelmistossa kesälomani kolmannella viikolla. Saari tuli koettua ensimmäisen kerran kunnolla vasta viime kesänä, jonka jälkeen olen käynyt siellä muutamaan otteeseen.

Iso Maisaari eli Maisaari on 190 hehtaarin kokoinen pitkulainen saari, jolla on pituutta noin neljä kilometriä ja leveyttä keskimäärin viisisataa metriä. Saarella on pääosin metsää ja kalliota, jokunen niitty sekä metsäautoteitä ja polkuja, joita pitkin kelpaa tallustella. Noin kaksi kilometriä pitkä luontopolkukin löytyy.

Maisaaressa on majoitustilaa kymmenille henkilöille, kokous- ja neuvottelutiloja, pari saunaa, keittokatoksia ja nuotiopaikkoja sekä kioski ja venesatama.Yhteysalus MS Isla lähti kuljettamaan meitä Rymättylän Haapalan rannasta torstaiaamuna kello 07:45. Laivalla ei ollut minkäänlaista ruuhkaa, sillä olimme ainoat matkustajat. Auton sai ottaa mukaan saareen ja kyyti on ilmainen, mutta se pitää varata viimeistään vuorokautta aiemmin.

Maisaaressa oli puolentoista vuorokauden aikana lukuisia purje- ja moottoriveneitä. Majoittuneena oli lisäksemme yksi usean hengen äijäporukka isompaan mökkiin. Enemmänkin mökkiläisiä olisi mahtunut, etenkin kun ilma oli jälleen todella kesäinen. Jos se nyt muuta on kuukausiin ollutkaan.

Päivän ohjelmistossa oli muun muassa käynti Varvin autiotilalla. Talon viimeinen asukas muutti  sieltä 60-luvun lopulla. Siihen nähden perikunnan haltuun jäänyt rakennus on yllättävän hyvässä kunnossa, eipä ole pahemmin vandaalitkaan päässet riuhumaan. Taloon on avoin pääsy ja se onkin yksi Maisaaren nähtävyyksistä.Maisaaren päärakennuksen aulasta löytyi vanha kunnon Kimble-peli. En ollut vuosiin pelannut sitä, joten nyt tulikin otettua peräkanaa varmaan kymmenkunta matsia Nuotta-mökin terassilla. Mukavaa ajanviettoa kupittelun ohessa.


Aiemmista Maisaari-reissuista poiketen oli kuningasidea vuokrata Maisa-sauna. Kymmenen euron hinta tunnista hyvissä löylyissä meren rannassa ei ollut suuri panostus. Laiturilta oli mukava pulahdella mereen nauttia kylmää Karhua terassilla.

1 kommentti: