keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Prahan reissu osa 7 - Museokierroksella

Viime marraskuussa tehty matka Tsekin pääkaupunkiin Prahaan oli erittäin kulttuuripitoinen. Mitään turhia shoppailuja tai hotellissa lorvimisia ei ollut lainkaan, vaan aika käytettiin tehokkaasti kaupungin ja lähiseudun nähtävyyksien tutkimiseen.

Melko liki hotelliamme Prahan vanhassakaupungissa Stare Mestossa sijaitsi kaksi hyvin erilaista museota. Jotain yhteistäkin niillä kumminkin on; nimittäin monet näytteillä olleet vempaimet muistuttivat kovasti toisiaan, vaikka Sex Machines Museumin ja Museum Of Medieval Torturen ei heti luulisi olevan sukua toisilleen.

Keskiajalta tutut kidutuslaitteet saattavat kumminkin nykypäivänä tuottaa joillekin suurta nautintoa. Nousipa sadomasokismi pari vuotta sitten jopa trendiksi asti amerikkalaisen valtavirtaelokuvan Fifty Shades Of Grey myötä.

Suomalaiskantilta vähän erikoiset museot eivät ole mitenkään piilossa Prahan katukuvassa. Päinvastoin, kadulla kävellessä niitä ei voi olla huomaamatta. Sen verran värikästä mainostaulua löytyy heti ovelta, että tuskin kukaan kävelee noteeraamatta ohi. Esimerkiksi Forssassa tai Naantalissa olisi vaikea kuvitella törmäävänsä tällaisiin paikkoihin.

1 kommentti: