lauantai 28. huhtikuuta 2018

Klipunkarissa 28. huhtikuuta

Ajelin eilen iltapäivällä töistä Liedosta Kustaviin. Tarkoituksenani oli viedä talvirenkaat kotitalolle säilytykseen ja käydä äitiä moikkaamassa.

Ajokeli oli mitä mainioin. Kustavintiellä ei ollut ruuhkaa suuntaan tai toiseen. Autoillessa isolla tiellä tulee usein soitelttua tuttaville. Siinä kun ehtii hyvin vaihdella kuulumisia. Sellaisen yhdistävän piirteen olen huomannut, että vain noin yksi viidestä vastaa luuriinsa. Mutta ehkä heillä on ylivoimainen kiire ja jälkeenpäin sitten vaikeaa pirauttaa takaisin.

Matti Viki Vikström kumminkin vastasi. Hän kyseli näkyykö Kaitaisten sillalta vielä jäätä. Enpä huomannut missään, taisi olla kaikki jo sulanut.

Hän myös sanoi, että "ota hyviä kuvia Kustavista". Alkuperäinen tarkoitus ei ollut lainkaan kaivaa kameraa laukusta, mutta koska sellainen nyt sattui mukana olemaan, päätin Kustavin keskustaan Kivimaalle kaaratessani ajella kunnan uimarannalle Klipunkariin.

Klipunkari on lapsuuden- ja nuoruuden kesänviettopaikkani numero yksi. Nykyään käyn siellä muutaman kerran vuodessa fiilistelemässä ja muistelemassa menneitä.

Uusi komea uimalaituri näytti tulleen rannalle. Naapuriin tehdään uutta rakennusta, joka tulee kuulemma purkukuntoisen Koikallion talon tilalle. Merenlahden toiselta puolelta rautatieläisten karavaanialueelta kuului höpötystä ja vesilinnut kirkuivat äänekkäästi.

Rantakalliolla kävellessä tuli kesäinen hyvin kesäinen olo, mittarikin näytti +14. Nähtäväksi jää ylittyykö se usein tulevana kesänä.

1 kommentti:

  1. Juu, olihan tuohon lahdelle noussut parikin uutta jo melko valmista mökkiä. Vanha sepän paja oli korvattu luxusmökillä. Kustavissa saa varmasti helpommin vielä rakennusoikeutta. Perikuntamme mökin laiturikin taisi pilkottaa vastarannalla yhdessä kuvassa. Mökki on muuten myynnissä, valitettavasti, ostakaa pois...
    T.Matti "Viki" Vikström
    p. 0400 531 361

    VastaaPoista