sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Jari Tiura keikalla Saaristobaarissa

Pitkäperjantaina Saaristobaarissa Turussa esiintyi vastikään King Of Lions-sooloalbuminsa julkaissut Jari Tiura bändeineen.

Jari Tiura on pirkanmaalainen laulaja, jonka tähän saakka tunnetuin meriitti on parin vuoden pesti kansainvälisesti erittäin kuuluisan Michael Schenker Groupin vokalistina. Maaliskuussa ilmestyi hänen ensimmäinen soololevynsä saksalaisen levy-yhtiön toimesta.


Tiuran bändille on buukattu tälle vuodelle keikkoja, joista Turku sattui olemaan ensimmäinen. Yhtyeessä soittaa pitkänlinjan muusikoita Tampereen seudulta. Asianharrastajille he saattavat olla tuttuja esimerkiksi Altaria-, Manzana- ja Dear Victims -nimisistä orkestereista.

Tapasin Tiuran ensimmäisen kerran keväällä 2004, jolloin hän vaikutti tamperelaisen Masterstroken laulajana. Yhtye esiintyi Mika Penttisen ja allekirjoittaneen isännöimällä Never Surrender Clubilla Down Townissa Turussa.

Michael Schenker Groupin keulilla näin hänet Etelä-Ruotsissa Sweden Rock Festivalilla kesäkuussa 2006.


Tiuraa ennen esiintyneen turkulaisen Corona Skiesin aloitusajaksi on merkitty 21. Ilmeisesti muutaman sadan metrin kävelymatkani Daily Newsistä kesti oletettua kauemmin, koska bändi oli jo aloittanut paikalle tultuani.

Saaristobaari ei ollut ennestään tuttu paikka. Sokkeloisen tilan loppupäästä paljastui keikkatila, jossa lava oli yllättäen tulosuuntaa vastaan. Vähän erikoinen järjestely, mutta tuntui toimivan.

Käsittääkseni normaaliloissa Saaristobaari on profiloitunut ruokaravintolaksi. Ruokailijoille oli kyllä nytkin omat tilansa, jonne perällä soinut musiikki tuskin pahemmin kantautui.

Muutaman sanan Jari Tiuran basistin Marko Pukkilan kanssa vaihdettuani oli aika katsastaa illan ensimmäinen esiintyjä.

Corona Skies on turkulainen, puolitoista vuotta sitten esikoisalbuminsa julkaissut kokoonpano. Bändin sällit olivat huomattavasti nuorempaa ikäpolvea kuin Tiuran kaverit ja musiikkikin astetta rankempaa melodista metallia.

Joku tuttu kertoi yhtyeen tyyliksi kasarihevin, mutta mielestäni se ei siihen kategoriaan sovi. Ennemminkin sitten vaikka ysäriheviä. Plussaa hyvästä laulajasta.


Porukkaa alkoi hiljalleen valua enemmän paikalle. Lisääkin olisi sopinut, mutta tyhjälle salille ei lämmittelybändinkään onneksi tarvinnut soitella.

Tuttuja alan miehiä oli paikalla yllättävän vähän, varsinkin kun ottaa huomioon miten paljon tapahtumaa rummutettiin sosiaalisessa mediassa. Turusta käsin johdettavan metallimusiikkiyhteisön järjestämän illan väkiluvun olisi olettanut olevan isompi, etenkin kun ryhmässä on noin 15 000 jäsentä.

Venäläisittäin Miihhailiksi Michael Schenkerin etunimen lausunut juontaja höpötti aikansa lavalla, kunnes sinne ilmestyi se, jota ihmiset odottivat eli Jari Tiura bändeineen.

En ikävä kyllä omista vielä King Of Lions -levyä, mutta muutaman kappaleen tiesin Youtuben kautta. Dreamchaser, Away From The All Magic And Wonder ja London kuulostivat pirun hyviltä livenä.Koska omaa materiaalia ei vielä ole tarpeeksi koko keikkaa varten, on luontevaa soitella siihen päälle lainabiisejä. Vähän turhan yllätyksettömästi sellaisiksi oli valittu UFOn Doctor Doctor, Dion Rainbow In The Dark ja Whitesnaken Here I Go Again.

Mutta oikein onnistunut keikka ja juuri sopivan mittainenkin. Kyllä tällaisella porukalla kelpaa lähteä muuallekin kuin Turkuun soittelemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti