torstai 8. kesäkuuta 2017

Mäntyniemen kesäkauden avajaiset

PAU:n Varsinais-Suomen osaston kesäkodin Mäntyniemen kesäkauden avajaisia vietettiin toukokuun viimeisenä lauantaina.

Saapuessani iltapäivällä Turun Hirvensalossa sijaitsevalle alueelle, ei porukkaa ollut paikalla kuin kourallinen. Vilkaisu vieraskirjaan tosin osoitti, että noin kolmisenkymmentä oli raapustanut siihen puumerkkinsä. Merkillistä, että on niin kiire kotiin.

Muistaakseni viime kesänä en jostain syystä käynyt Mäntyniemessä kertaakaan. Nyt olikin mukava istuskella hyvässä seurassa ja ottaa välillä hieman neuvoa-antavaa. Ruokailupuolikin järjestyi sutjakkaasti, kun Mäntyniemen pitkäaikainen kesäasukas Maukka tiukkasi varmoin ottein grillin kuumaksi.

Haittapuolena muuten hienossa lauantaipäivässä oli valtaisa siitepöly, jota pöllähteli läheisistä koivuista. Kännykän näyttökin oli oitis keltaisena jos hetken piti kantta auki. Alla olevat kuvat ovat otettu samaisella, hiljattain hankkimallani Huawei Honorilla.
Illan päälle suuntasimme Koivulan lähiöön, jossa Bar Koivu -ravintolassa esiintyi legendaarinen turkulaisorkesteri Vilperin Perikunta.

90-luvun alkupuolella suursuosioon hauskojen käännöskappaleiden siivittämänä noussut yhtye esiintyi lähes alkuperäisessä kokoonpanossaan. Nähdäkseni vain viulusti ja rumpali eivät olleet mukana bändin kultavuosina.

Nykyään harvemmin keikkaileva Vilperin Perikunta on takuuvarma viihdyttäjä. Sen huomasi nytkin kun sakki lauloi into piukassa muun muassa Viiden sillan maata (Dirty Old Town), Lukihäiriöistä (Lookin' Out My Backdoor) ja Piirimyyjää (Easy Livin').  

Osa Vilpereistä on vuosien varrella tullut jonkin sortin puolitutuiksi. Keikan jälkeen vaihdoinkin muutaman sanan kitaristilaulaja Arvid Vilperin alias Vaakun kanssa.1 kommentti:

  1. Liekö levollisen mukavaa painaa pää tuon kokoisen muusikon olkapäälle ...?

    VastaaPoista