torstai 15. kesäkuuta 2017

Vepsäilyä 10. kesäkuuta

Lauantaina 10. kesäkuuta Aurajoesta Vaakahuoneen kupeesta startannut MS Lily -laiva oli lastattu likimain täyteen innokkailla Vepsän ulkoilusaareen menijöillä. Meininki oli aivan kuin heinäkuussa kuumimman lomasesonkin aikaan.

Lisäkseni ainakin aluksen henkilökunta vaikutti olevan hiukan hämillään moisesta suosiosta. Ruuhkan lopputuloksena Lily pääsi lähtemään parikymmentä minuuttia myöhässä kohti Vepsää. Osasyynä saattoi myös olla Viiru ja Pesonen -kesäteatterinäytelmän lavasteiden rahtaus laivaan ahtaasta ovenlävestä.

Kannella oli mukava istuskella tuttujen ja tuntemattomien seurassa. Yleensä välttelen aurinkorasvaa viimeiseen asti, mutta Lilyn kansi on sellainen paikka, jossa sitä tulee pakon edessä läästittyä nahkaan.
Laivalla sattui olemaan Jyrki Sukulan vetämästä Hotellit kuntoon -televisiosarjasta tuttu hahmo. Hän pyörittää Haukivuorella majoitus- ja ravintolatoimintaa. Tunnistin kaverin oitis tatuoidusta rokkarihabituksesta. Mukava heppu sen perusteella mitä ehdimme jutella. Kuulemma on ollut yllätys, että neljä vuotta sitten kuvattu ohjelma pyörii uusintoina eri kanavilla vieläkin.

Vepsän ulkoilusaari ei ole muuttunut viime kesästä mihinkään. Minulle se on yksi ja sama, koska viihdyn siellä erittäin mainiosti. Muulle seurueellemme tämä oli kuluvan suven ensimmäinen reissu.

Saaren ehkä paras chillaus- ja grillauspaikka on niin sanottu kotakallio, jonka olemassaoloa moni ei edes tiedä. Siellä saa olla suhteellisen rauhassa, eikä suurempaa ruuhkaa ole oikeastaan koskaan.

Päivä vierähtikin luottokaverien seurassa niin nopeasti, että kuudelta lähtevä viimeinen laivavuoro Turkuun tuli eteen turhankin äkkiä. Muutaman lisätunnin olisi vielä hyvinkin viihtynyt maukkaita virkokkeita nauttien ja komeita merimaisemia katsellen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti