sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Peilityyni Savojärvi

Sunnuntaireissuni suuntautui tällä kertaa Kurjenrahkan kansallispuistoon Nousiaisten ja Yläneen maisemiin. Vuonna 2012 avattu Savojärven kierros on viime vuosina muodostunut allekirjoittaneelle tärkeäksi ulkoilureitiksi. Parisenkymmentä kertaa olen kuluttanut siellä pitkospuita.
Standardiksi on muodostunut, että Savojärven 6,5 kilometrin lenkki kestää melko tarkkaan kaksi tuntia. Matkalla pidetään yksi tauko ja monta valokuvauspysähdystä. Tällä kertaa niitä oli ehkä tavallista enemmän, sillä keli oli todella upea ja kuvauksellinen.

En ole kertaakaan aikaisemmin ollut Savojärvellä tällaisen ilman vallitessa. Järvi oli peilityyni. Normaalisti siellä tuulee vähintään jossain kohtaa lenkkiä melkeinpä haittaavasti.
Komean sunnuntain oli huomannut myös kymmenet muut. Savojärven Nousiaisten puolella oleva Rantapihan taukopaikka oli tupaten täynnä autoja. Olipa parkissa Taivassalon auton tilausbussikin. Järven toisella laidalla Kurjenpesän parkkipaikka oli aivan piukassa ja osa menopeleistä jätetty villisti minne sattui.

Ottaen huomioon väenpaljouden, ei pitkospuilla tarvinnut pahemmin väistellä vastaantulijoita. Tiedä sitten minne kaikki olivat kadonneet, mutta autoista päätellen heitä oli pakko olla valtavasti jossain päin kansallispuistoa.

Valokuvaaminen Savojärven kierroksella on saattanut joskus tuntua hiukan toistolta. Tällä kertaa ei sitä ongelmaa ollut. Syysruska ja tyyni järvi tekivät alueesta aivan erilaisen kuin esimerkiksi viime käynnilläni heinäkuun lopulla.2 kommenttia:

  1. Perinteinen vaakamäntykuvakin näyttää tyyntä järveä vasten entistäkin hienommalta!
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista