keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Gdanskin matka osa 5 - Sopot

Sopot sijaitsee Itämeren rannalla Pohjois-Puolassa Gdanskin ja Gdynian välissä. Kaupungissa on nelisenkymmentätuhatta asukasta ja se on yksi maan suosituimmista turistikohteista laajoine hiekkarantoineen.

Sopotin rautatieasema oli kokenut täydellisen uudistuksen. Vuonna 2012 se oli pikkuinen laituri, josta käveltiin rupuista alikulkutunnelia pitkin kaupunkiin. Nyt paikalla oli valtava ostoskeskus.

Sopotista tulee todennäköisesti ensimmäiseksi mieleen laulufestivaalit, jotka olivat kova sana ainakin 1980-luvulla. Suomesta Marion ja kumppanit osallistuivat ahkerasti alunperin itäblokin vastineeksi Eurovisionin laulukilpailuille perustettuun tapahtumaan.


Sopotin rannassa on Euroopan pisin puulaituri, jolla on suomalaisittain hauska nimi, Molo. Sitten neljän vuoden takaisen visiittini, oli Molo hieman muuttunut. Sen kärkeen oli tehty betonisista aallonmurtajista massiivinen venevalkama, jossa luksuspaatit lepäsivät.

Molon päässä osuin sattumalta todistamaan hääkuvausta. Vastanaineet eivät olleet moksiskaan yleisöstä. Sulhokin ryysti olutta samalla kuin hääkuvaaja pani parastaan.
Tavoitteenani oli siistiä hiuskuontaloani reissun aikana joko Gdanskissa tai Sopotissa. Homma hoitui lopulta jälkimmäisessä kaupungissa. En enää muista mikä parturi on puolaksi, mutta lompsin sisälle liikkeeseen, joka taisi jälkikäteen ajateltuna oli jonkinlainen naisten tukkatupa. Tuoleilla nimittäin istuskeli hienoja daameja hiusvärit päässä. Parturointi maksoi vaivaiset 35 slotia eli noin kahdeksan euroa.

1 kommentti:

  1. Olet tainnut olla kauneussalongissa, kun hiusten leikkuu niin paljon maksoi.
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista