tiistai 9. kesäkuuta 2015

Kesän ensimmäinen Vepsän reissu

Viime viikon alussa tuli tehtyä kesän ensimmäinen Vepsän reissu. Airistolla, Turun ja Rymättylän välissä sijaitseva 17 hehtaarin saari on kuulunut kesänviettopaikkoihini vuodesta 2006. Se on oikea paratiisi Turun saaristossa, jonne on kaupungista vesibussilla matkaa vain tunnin verran.

Ostin toukokuussa saareen kausikortin. Olin harkinnut sellaista jo aiemmin, mutta nyt löin homman lukkoon ja lompakossani komeilee lätkä, jolla pääsee sahaamaan Turun ja Vepsän väliä vaikka päivittäin jos siltä tuntuu.

Harmi vaan kun työt haittaavat harrastuksia, eikä seuraavasta Vepsän reissusta ole toistaiseksi tietoa. Mutta eiköhän sinne kerkeä tänä kesänä vielä ainakin muutaman kerran, niin tulee kausikorttikin hyödynnettyä vähintään hintansa verran.Menomatkalla olimme Jaskan ja Peten kanssa Lily-laivan ainoat matkustajat. Vettä satoi kuin kuuluisan Esterin takapuolesta, eivätkä fiilikset olleet järin hohdokkaita. Tosin arvelin kuuron olevan ohimenevä ja Vepsässä paistavan ehkä jopa auringonkin. Kovin väärässä en ollut, sillä perille päästyämme sade loppui ja mollukkakin kurkkaili toisinaan pilvien välistä.Kesäkuun alussa Vepsässä vaikutti todella rauhalliselta. Valkoposkihanhet olivat saaren enemmistönä. Ihmiset tulevat sitten kun "kesäkin", koska suurin osa halajaa auringon ja helteen perään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti