perjantai 5. kesäkuuta 2015

Ruissalon Kuuvannokalla 31.5.2015

Viime sunnuntaina oli päästävä Ruissaloon. Saari on allekirjoittaneelle perin tuttu, mutta lähikohteena mitä mainioin. Aina ei jaksa lähteä ramppaamaan kovin kauas jos mieli halajaa luonnon helmaan.

Kuuvannokalla en ole hetkeen pyörähtänytkään. Ruissalon puistotieltä, golfkentän ja entisen kesäkaupan kohdalta vasemmalle kääntyvä tienhaara ohjaa perille, jahka muutaman kilometrin ensin etenee.

Kuuvannokkaa lähestyessä ei olla huomaamatta erikoista puuta. Jollen aivan väärässä ole, kyseessä on haapa, joka on kaatuneesta rungostaan lähtenyt monihaaraisena kasvamaan uudelleen. 
Kuuvannokalla on harvinaisen komeat kalliot. Nyt niiden ihailua haittaisi järjetön puhuri, joka sai isommankin äijän irvistämään. Aallot hakkasivat rantakiviä ja korvat olivat jäätyä, joten oli aika vaihtaa paikkaa ja käydä Pikkupukin promenadilla sijaitsevassa Villa Ekhem's Cafessa.
Ruissaloon on lähiakoina tuotu karjaa rouskuttamaan rantaniittyjä lyhyemmäksi. Huomasin lehmiä ainakin kahdessa eri paikassa.

Tarkempaan syyniini pääsivät Honkapirttiä vastapäätä olevalla pellolla loikoilevat Aberdeen Angus -rodun edustajat. Skotlannista peräisinn oleva rotu on infotaulun mukaan suosittu lihapatojen sisältö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti