sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Savojärven kierros helatorstaina

Kurjenrahkan kansallispuistoon kuuluva Savojärvi on minulle tuttu lukuisilta käyntikerroilta. Turusta tulee matkaa Savojärvelle noin 35 kilometriä suuntaansa.

Tällä kertaa köröttelin Pete W. Päivärinnan kanssa Savojärvelle Nousiaisten Valpperista, jossa ensimmäinen kohteemme oli Falkinkoski. Alkuperäinen tarkoitus oli mennä Vajosuolle Vahdolle, joka niin ikään kuuluu Kuhankuonon retkeilyreitistöön. Jossain välissä ajelin kai tienhaaran ohi ja päätimme mennäkin Savojärvelle.

Mikäpä siinä, Savojärven kierros on aina paikallaan mikäli vaan keli on mieluisia. Ja helatorstaina se todellakin oli sitä. Seuraavana päivä satoikin taas aamusta iltaan.


Hieno ilma ja pyhäpäivän tuoma vapaa oli huokutellut paikalle väkeä oikein vaan urakalla. Kuhankuonon parkkipaikka oli pullollaan autoja.

Turistibussikin oli parkkeerattuna pikkuautojen sekaan. Kuski odotteli hermostuneen oloisesti ulkoilijoita takaisin. Kovin kauan hänen ei luullakseni tarvinnutkaan toimittaa tyhjää, sillä melkein alkumatkasta vastaamme tuli joukko leveää Tampereen murretta puhuvia ihmisiä. Veikkaan, että bussi oli heille. 
Savojärven kierros on 6,5 kilometriä pitkä ja nimensä mukaisesti se kiertää järven. 2012 avattu reitti on uudelta puoliskoltaan huomattavasti mielenkiintoisempi, sillä pitkospuut mutkittelevat pääosin melkein veden äärellä. Maisemat ovat upeita. Toinen ja vanhempi puoli reitistä on hiukan erilainen ja metsäisempi.
2 kommenttia:

  1. Jumanskekkala! Oliko se hämmäri peräti Tarantellan sukulainen?
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista
  2. En tunne hämähäkkilajeja kuin muutaman, mutta tässä tapauksessa lähikuva valehtelee hieman. Antaa meinaan hurjasti isomman vaikutelman pikkuruseista hämiksestä.

    VastaaPoista