torstai 7. toukokuuta 2015

Myllymäen puisto Uudessakaupungissa

Kauppaneuvos Johan Nordström perusti 1930-luvulla puistoalueen Uuteenkaupunkiin. Paikka löytyi mäen päältä läheltä ydinkeskustaa.

Alueella on neljä erityyppistä tuulimyllyä. Kontti- eli varvasmylly, harakka-, kehäsiipi- ja mamsellimyllyt. Lisäksi löytyy runsaasti erilaisia kukka- ja puuistutuksia. Myllymäellä on myös vanha vesitorni.

Kävin viime tiistaina pitkästä aikaa Ukissa, kuten Uusikaupunki on tapana lyhentää. Lähisukulaisellani sattui olemaan sinne asiaa ja toimin kuskina. Samalla reissulla tepastelin Myllymäelle nappaamaan muutaman foton.Vuonna 1981 Ukiin liitetty Lokalahti on tunnettu lähinnä Ilkka Kanervan ja Kike Elomaan syntymäkuntana. Nykyään siellä järjestetään Suomen suurimmat maalaisfestarit. Karjurockissa on tulevana kesänäkin paljon mielenkiintoista ohjelmaa. Itse aion olla paikalla hyvän meiningin ja etenkin legendaarisen brittibändi Uriah Heepin takia.

Lokalahtelaiselta pellolta bongasin kurjen.


Viime kesänä kävin tietääkseni ensimmäistä kertaa Ukin Lepäisillä, jossa on muun muassa makeanvedenallas. Tästä reissusta löytyy tarinaa tuolta http://kaislatuuli.blogspot.fi/2014/07/ajelulla-uudessakaupungissa.html
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti